Cinnamon Rolls

Bij cinnamon rolls moet ik denken aan zonnige dagen. Dagjes naar het strand. Zwemmen en in het zand spelen. Met mijn rood verbrande neus in de zon zitten en lekkere broodjes eten. En nu de zon in Nederland weer lekker begint te schijnen, ben ik zelf aan de slag gegaan met een recept voor cinnamon rolls. En ik moet zeggen: ze brengen me weer terug naar die dagen, als klein meisje, rennend over het strand.

Wat heb je nodig:

 • 250 gram speltmeel
 • 90 gram gesmolten kokosolie of roomboter
 • 150 ml melk
 • 50 gram kokosbloesemsuiker
 • 1 el bakpoeder (ja eetlepel!)
 • 1 el kaneel
 • 1 tl zout
 • honing

Hoe maak je de Cinnamon Rolls?

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden
 2. Neem een springvorm van 24 cm, bekleed deze met bakpapier en vet de zijkanten in.
 3. Meng in een kom het speltmeel, bakpoeder, 20 gram kokosbloesemsuiker en het snufje zout. Doe hier de helft (45 gram) van de gesmolten kokosolie of roomboter bij en voeg de melk toe. Kneed dit tot een deeg, het mag niet te nat zijn. Als het wat nat is, doe dan nog wat meel erbij. Is het te droog? Voeg dan een beetje melk toe.
 4. Doe de andere helft van de gesmolten kokosolie of roomboter, 30 gram kokosbloesemsuiker en het kaneel in een klein schaaltje. Roer dit rond tot dit gemengd is en zet even apart.
 5. Strooi meel op je aanrecht en haal hier de deegroller even door. Rol hier het deeg op uit, tot je een mooie lap hebt. Smeer deze in met 3/4 van het roomboter/suiker/kaneel mengsel. Doe hier naar smaak nog honing overheen (dan worden je broodjes nog wat zachter en smeuïger van binnen!)
 6. Rol het deeg op (in de lengte). Je moet er zo ongeveer 10 broodjes uit kunnen halen. Snij de rol dus in 10 delen ?
 7. Verdeel het laatste deel van je roomboter/suiker/kaneel mengsel over de bodem van je springvorm.
 8. Leg de broodjes in de springvorm. Er moet iets ruimte tussen zitten, zodat ze nog kunnen gaan uitzetten.
 9. Bak ze 20 à 25 minuten af in de oven. Als het lukt, laat ze dan even afkoelen. Als je ze liever warm eet: val dan maar meteen aan!
 10. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.