Wortel courgette cake

Het recept wat maandelijk het meest wordt bekeken op mijn blog; is mijn wortelcake met walnoten. 1000 views per maand voor dit recept, is geen gekke hoeveelheid. Laatst wilde ik weer een wortelcake bakken, maar had ik te weinig wortels in huis 🙁 Gelukkig was de oplossing snel gevonden: er lag namelijk nog wel een halve courgette in mijn koelkast, en courgette leent zich ook prima voor zoete baksels!

Wat heb je nodig?

  • 125 gram kokosolie
  • 125 gram kokosbloesemsuiker
  • 75 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 75 gram wortels
  • 75 gram courgette
  • 2 eieren
  • snufje vanillepoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven op 170 graden
  2. Smelt de kokosolie. Doe dit samen met de eieren, de wortels en de courgette in de blender, tot de wortels en de courgette fijn gemalen zijn en goed vermengd zijn in de kokosolie en de eieren. Doe dit in een beslagkom.
  3. Voeg de kokosbloesemsuiker, het speltmeel, het amandelmeel, het vanillepoeder, het bakpoeder en het kaneel toe. Meng dit goed.
  4. Bekleed de cakevorm met bakpapier en doe hier het beslag in.
  5. Bak de cake gaar in 45 minuten. Laat de cake goed afkoelen, voordat je hem uit de bakvorm haalt.
  6. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *