Waarom gezonder leven niet lastig hoeft te zijn

Ik krijg best vaak de vraag hoe je de knop omzet; hoe je gezonder kan gaan leven en wat er nodig is voor gewichtsverlies. Ik kan hier veel over vertellen – ik heb er namelijk best wat ervaring mee – maar simpelweg is er één ding wat belangrijk is: je moet het zelf doen. En dat is lastig. Zeker als je net zoals ik bent, en heerlijk zwart-wit denken kan. Het is óf goed, óf fout. Een middenweg is er niet. Maar juist die middenweg vinden, maakt dat gezonder leven helemaal niet lastig hoeft te zijn. Je moet je weg hierin zien te vinden en het leuk maken voor jezelf. Mogelijk heb ik wat tips die jou kunnen helpen om het wat leuker en makkelijker te maken!

Drink voldoende – De tip die je overal zal lezen. En dat is niet voor niets. Voldoende drinken is echt erg belangrijk. Voldoende drinken zorgt ervoor dat je lichaam de voedingsstoffen goed kan opnemen en je afvalstoffen goed kan afvoeren. Je kan water drinken leuker maken door fruit of kruiden toe te voegen. Of maak een grote mok thee voor jezelf!

Wees niet te streng – De meeste mensen zullen afhaken omdat het ze niet lukt. En waarom het ze niet lukt? Omdat ze te streng zijn voor zichzelf. Niemand kan regels als ‘nooit meer snoepen’, ‘iedere dag sporten’ of ‘geen taartjes meer eten’ altijd maar volhouden. Dus wees niet te streng voor jezelf en sta jezelf ook eens wat toe. Je zal zien dat je goede voornemens dan veel langer vol te houden zijn!

Boodschappen doen – Doe geen boodschappen als je trekt hebt, want wedden dat dan die zak chips in je mandje belandt? En ga voorbereid op pad: maak een lijstje. Check thuis wat je nodig hebt. Je kan net zo gestructureerd zijn als ik, en dit lijstje op looproute maken. Maar dit hoeft niet per sé hoor ?

Iedere stap is er één – Je hoeft niet in één keer alles goed te doen: iedere stap die je zet is er één. Richt je op kleine stappen zoals ‘voldoende water drinken’, ‘2 stuks fruit eten op één dag’ en ‘gezonde tussendoortjes eten’. Bedenk jezelf dat iedere stap vooruit, een stap naar een gezonder leven is!

Zorg dat je het lekker vindt – Nee, sommig eten zal niet smaken als een pizza. Maar je hoeft niet alleen maar op blaadjes sla te leven. Je kan echt lekkere en gezonde maaltijden bereiden. Mijn site staat er vol mee haha! Verplicht jezelf niet om alles te eten met het label ‘gezond’, maar zorg dat je de dingen die je eet ook echt lekker vindt. Dit maakt dat je het langer vol zal houden!

Eet niet minder, maar eet beter! – Mensen die gezond gaan eten, verlagen vaak hun calorieen inname. En niet een beetje, maar flink. Dus het is niet gek dat je na een poosje enorme cravings gaat krijgen en gaat snoepen. Ga dus niet minder eten, maar ga beter eten. Neem voeding die jou ook echt voedt; zoals fruit, noten, groenten. Eet regelmatig en eet voedzame producten. Dan zal je veel minder last hebben van cravings en eetbuien.

Hou het leuk – Als het je alleen maar energie kost, en geen energie oplevert, dan werkt dit blijkbaar niet voor jou. Zoek naar iets wat voor jou werkt, waar jij energie van krijgt. MIsschien is dit wel een andere manier van eten, misschien is dit wel een andere sport, misschien is dit wel een weekje gewoon chocolade eten. Gezond leven moet vooral leuk en haalbaar blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.