Throwback Tuesday: Run Disney

Enkele weken geleden gingen de tickets voor Run Disney 2017 in de verkoop. Overal om me heen zag ik mensen enthousiast posten dat ze tickets voor de race te pakken hadden! En terecht dat ze enthousiast zijn. Vorig jaar liep ik mee aan de eerste editie van Run Disney in Disneyland Parijs. En op deze ‘Throwback Tuesday’ neem ik jullie graag mee naar mijn beleving van die halve marathon!

De eerste Halve Marathon van Disneyland Parijs werd al vrij vroeg aangekondigd. Wij waren direct enthousiast en wilden heel graag mee doen aan deze loop. Ik had gepland dat dit mijn eerste halve marathon moest gaan worden en begon een jaar van te voren al met trainen. Uiteindelijk liep mijn training erg gesmeerd en werd Disney mijn 3e halve marathon. We hadden besloten om alles los te boeken, omdat dit véél voordeliger was dan het totaalpakket boeken. (Toen ik dit laatst als comment onder een blog schreef, is mijn comment direct verwijderd. Blijkbaar vinden de boekingsmaatschappijen het niet van belang dat mensen weten dat het ook goedkoper kan. Vandaar dat ik het hier nog maar even benoem).

Anyway, enkele dagen voor de loop gingen wij naar Disney. We gingen er lekker een paar dagen park aan vast plakken. Mijn eerste keer Disney. Ik was zo happy als een klein kind. En ik was ook nog eens jarig in Disney. Ik werd 27 jaar, maar gedroeg me als een 7-jarige! En ik genóót ervan. 

Op zondag was de halve marathon. Helaas verliep mijn voorbereiding niet zoals gepland. Ik raakte in juli geblesseerd en doordat ik telkens weer te snel verder wilde, bleef de blessure opspelen. De zondag voor Disney liep ik de Dam tot Damloop en kwam ik huilend van de pijn over de finish. De week tussen de lopen in stond compleet in het teken van herstellen en pijn reduceren. Ik zou me voor iedere andere loop hebben afgemeld, maar Disney móest ik lopen. Al zou ik hem letterlijk moeten lópen in plaats van hardlopen; die finish zou ik halen.

’s Morgens héél vroeg gingen we al richting de start, aangezien we weer binnen moesten zijn voor openingstijd van het park. We mochten alle bezoekers natuurlijk niet compleet in de weg lopen. En zo stonden we om half 7 al in het startvak; de zon was nog niet eens op. Bibberend van de kou, met mijn poncho om, vroeg ik me af waarom ik dit in vredesnaam ging doen. Gelukkig werd die vraag snel beantwoord toen we van start gingen. De eerste kilometers gingen door het park heen. Ik ben met zoveel mogelijk Disney figuren op de foto gegaan. Als ik het dan toch ging doen; dan met de volledige beleving. En stiekem vond ik het fijn om op de foto te gaan: het gaf mijn pijnlijke kuiten weer even een rustmomentje. Want 21,1km aan een stuk door? Dat ging me echt niet lukken.

Na 5 kilometer lopen, en vele stoppauzes, verlieten we het park en liepen we door de dorpjes rondom Disney. Hier stonden veel mensen, maar verder was het eigenlijk doodsaai. Ik heb stukken tussendoor gewandeld; om de druk van mijn kuiten af te halen. Het hardlopen werd steeds wat lastiger, maar goed, ik moest de finish halen, want die medaille…. Oh, die medaille! *smelt*

Rond kilometer 17 of 18 kwamen we weer bij het park/studio’s aan. Hier stonden veel mensen te juichen, leuk qua sfeer. Vanaf kilometer 18 hielden mijn benen het niet meer vol. Vanaf daar heb ik bijna volledig gewandeld. Tot aan kilometer 20,5. Want het laatste stuk zou ik hardlopen. Ik wilde geen wandelende finishfoto hebben. Achteraf gezien had dat niet uitgemaakt: op onze finishfoto staat een stralende Bjorn én een mooi geschoren oksel van Petra. 

En dat was ook het enige deel van Petra wat de finishfoto bereikte haha! Onze bruto eindtijd? We hebben er 3 uur over gedaan om vanuit het startvak de finish weer te bereiken. In deze tijd hebben we ook in wachtrijen gestaan voor alle foto’s. Onze echte looptijd was 2.23 of zoiets. Maar ach, iedere minuut in Disney is een mooie minuut. Dus geen probleem dat ik een mooi gedeelte heb moeten wandelen. Ik had dit voor geen goud willen missen.

En die medaille? Die was dus van mooi goud. En de herinneringen? Die heb ik op foto en zitten in mijn hoofd. En als jij dit jaar Disney gaat lopen: geniet ervan. Geniet van iedere seconde. Ga niet voor een PR, maar neem de full experience en scoor een selfie met Mickey. Daarom ben je in Disney 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *