Speculoosfudge met kruidnoten en amandelen

Nu Sinterklaas in het land is, het weer kouder wordt en de dagen erg kort zijn, is het tijd voor wat lekkere Sinterklaassnacks! Ik krijg er simpelweg geen genoeg van! Ik hou van de kruiden, de geur en het warme gevoel wat het me geeft! Heerlijk op de bank, warme sokken aan, Netflix aan, kopje thee en een lekkere snack – voor mij klinkt het als een ideale middag of avond! Deze speculoosfudge is zeker ook een aanrader voor dit soort avondjes 🙂

Wat heb je nodig? 

  • 100 gram pure chocolade
  • 50 gram kokosolie
  • 75 gram honing
  • 100 gram speculoospasta
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 50 gram amandelen
  • 2 handjes kruidnoten

Hoe maak je deze fudge?

  1. Bekleed een ovenschaal met vershoudfolie. Dan haal je straks de fudge er veel makkelijker uit! Ik gebruikte hiervoor een ovenschaal van ongeveer 10×20 centimeter, waardoor de fudge lekker hoog werd!
  2. Snij de chocolade in kleine stukjes; en doe deze met de kokosolie in een kom. Smelt dit au bain marie.
  3. Als alles gesmolten is, roer je hier de honing, speculoos en de speculaaskruiden doorheen. Als dit een egaal mengsel is; doe je ook de amandelen en kruidnoten erdoor.
  4. Verdeel je fudge over de ovenschaal en zet dit een aantal uurtjes in de koelkast.
  5. Snij in stukjes en doe je best om niet alles in 1x op te eten 😉

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.