Review: Sweet Me Diksappen

Enige tijd geleden werd ik benaderd door een medewerker van ‘Sweet me’ diksappen, met de vraag of ik hun product wilde testen. Grappig was hoe ze in hun mailtje beschreven dat diksap vooral bekend staat als drankje voor baby’s en peuters. Juist omdat diksap bij mij eigenlijk al jaren in de kast staat. Sinds ik geen geraffineerde suikers meer eet en drink, heb ik veel frisdranken laten staan. Omdat water en thee een keertje je neus uitkomt, ben ik toen op zoek gegaan naar een vervanger waar ik achter kon staan. En dit werd voor mij diksap. 

Misschien is diksap niet bekend onder sporters, maar mijn vriend heeft tijdens zijn marathon diksap gedronken. En een mooie tijd neergezet! Diksap bestaat uit ingedikt vruchtensap, waardoor het voornamelijk koolhydraten (suikers) bevat. En deze heb je als sporter, en zeker als duursporter, echt nodig. Dus niet alleen voor iedereen die gezond wil leven, maar ook voor hardlopers, is diksap echt een fijne drank!

En nu zeg je misschien: ‘hey, maar limonadesiroop heeft toch hetzelfde effect?’. Het grootste verschil tussen diksap en siroop zit ‘m in de ingredienten. De ingredientenlijst van diksap is namelijk nogal kort: 100% fruit. Zoals de naam het al zegt: het is ingedikt sap. Limonadesiroop bevat vaak fruitconcentraat, toegevoegde suikers, zoetstoffen, conserveringsmiddelen, voedingszuren en aroma’s. Zoals je ziet: veel ingredienten. Doordat er minder is toegevoegd aan diksap, is de smaak van diksap zachter en minder heftig dan die van limonadesiroop.

Van Sweet Me kreeg ik dit schattige pakketje met 2 knijpflesjes diksap opgestuurd, met nog lekker wat extra fruit erbij. Ik mocht de smaken ‘appel’ en ‘appel, mango en passievrucht’ testen. Beide waren fijn en fris van smaak. Vooral de laatste vond ik erg lekker, juist omdat ik van de zoete en zomerse smaakjes van mango en passievrucht hou. Daarnaast is het echt ideaal dat dit sap in knijpflesjes zit. Geen geknoei. Geen zware, glazen fles én… het is anti lek!

Zeker nu ik binnenkort weer begin aan mijn training richting de marathon van Berlijn, gaat zo’n fijne diksap mij onderweg echt kunnen voorzien van de benodigde energie om mijn lange duurlopen te kunnen doen. Ik ga deze zomer zeker genieten van een beetje diksap in mijn waterzak, zodat ik onderweg net wat extra energie binnen krijg, en kan gaan knallen in Berlijn!

De diksappen van Sweet Me zijn verkrijgbaar bij de Jumbo. Voor meer informatie: hier is hun website. En hier staan ook leuke recepten met deze diksap!

Disclaimer: Dit artikel is gesponsord. Dit houdt in dat ik de artikelen van Sweet Me heb gekregen. Ik word niet betaald om dit artikel te schrijven. De inhoud van dit artikel is 100% mijn mening. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.