Review: Happy Protein & eiwit.nl

Kort geleden werd ik benaderd door eiwit.nl met de vraag of ik enkele van hun producten wilde testen en reviewen. Ook was er de mogelijkheid om een winactie uit te zetten (waar de gelukkige winnaars inmiddels al van bekend zijn). Ik vond dit erg leuk en ben hier enthousiast mee aan de slag gegaan! Hoewel dit product gesponsord is, is de review van de producten mijn eigen mening, en is die door niemand opgelegd. 

Ik mocht 3 producten reviewen: Happy Protein Vanille, Happy Protein Aardbei en Pro Protein Duursport Vanille. Happy Protein is een eiwitshake die speciaal ontwikkeld is voor vrouwen. Het is gemaakt van premium kwaliteit Whey Isolaat en hieraan zijn magnesium en verschillende vitaminen en mineralen toegevoegd. De Pro Protein Duursport is speciaal ontwikkeld voor duursporters. Deze shake is gemaakt van een combinatie van Whey Isolaat en Concentraat. Daarnaast zijn er aan de shake vitaminen en mineralen toegevoegd die perfect aansluiten bij de behoefte van de duursporter. Alle shakes zijn gemaakt van 100% natuurlijke ingredienten en gezoet met stevia.

Ik was aan het begin een beetje sceptisch; ik heb al meerdere eiwitshakes getest, maar ik keurde ze vaak af. Óf de ingredientenlijst was niet naar mijn zin óf de smaak was te chemisch. Dit was eigenlijk de reden waarom ik altijd shakes kocht met een neutrale smaak, zodat ik dit gewoon door smoothies heen kon mikken, zonder dat ik iets zou proeven. Vandaar dat ik nieuwsgierig was naar deze shakes, maar ook benieuwd was hoe chemisch ze zouden proeven en of er een bittere stevia nasmaak aan zou zitten. Ik heb, voor mijn vergelijkend warenonderzoek, alle shakes gemengd met halfvolle melk.

Mijn echte favoriet van deze 3 shakes is de Happy Protein Aardbei. Dit was de eerste van de 3 shakes die ik testte en hij verraste me op een erg positieve manier. Ja, hij smaakt zoet, maar niet te zoet. Ook zat er geen echt chemische smaak of een bittere nasmaak aan. Een shake die ik serieus zou overwegen om nog eens te bestellen.

Als tweede uit mijn test kwam de Happy Protein Vanille. Ik vind de smaak vanille net wat minder fijn dan aardbei, maar ook deze shake had geen echt chemische smaak of een bittere nasmaak. Ik vind alleen vanille net ietsje saaier dan aardbei, maar qua smaak zou ik deze ook overwegen om nog eens te bestellen.

Ik vond de Pro Protein Duursport Vanille het minst van de 3. Ik vond de Happy Protein fijn mengen met melk, maar ik hield bij deze shake wat klontjes over en daar ben ik niet zo dol op. Ook vond ik hem qua smaak wat chemischer. In vergelijking met de andere 2, is deze het minst lekker. Ik weet ook niet of-ie qua herstel echt doet wat er beloofd wordt. Aangezien ik na mijn duurloop de nachtdienst in ging, is het wat lastig inschatten hoe mijn herstel is gegaan qua vermoeidheid en dergelijke. Wel is het fijn dat er een shake is die speciaal is afgestemd op de duursporter, aangezien normaliter shakes vooral zijn voor de krachtsporters. Ik weet alleen niet zeker of ik zelf deze shake nog eens zou bestellen. Misschien in neutrale smaak, zodat ie weer lekker safe door de smoothies heen kan. Kan ik wel alle positieve eigenschappen van de shake meepakken 🙂

Disclaimer: Dit artikel is gesponsord. Ik heb de producten van eiwit.nl gratis ontvangen. Ik word niet betaald voor het schrijven van dit artikel. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *