ReActive Estafette

Augustus is weer over de helft, en dat houdt in dat er weer leuke loopjes op het programma komen! Zo begon mijn loopkalender na een korte zomerstop met de ReActive Estafette. Een loop in IJsselstein waarin je in teams van 5 personen loopt. Ieder loopt een ronde van 3 kilometer door het mooie centrum van IJsselstein. Het parcours gaat langs historische punten zoals de molen, de oude stadswal en de kerken. 

Om 12.30u verzamelde mijn teamies (van hardloopgroep BodyRun) en ik ons bij Brasserie Joris, waar we de startnummers konden ophalen. Ook konden hier de spullen voor de voedselbank worden ingeleverd, aangezien met dit evenement de plaatselijke voedselbank werd gesteund. Het was al gezellig druk op het terras toen ik hier arriveerde. Gezien de leuke outfits van iedereen, waren wij wel een beetje onvoorbereid. Maar goed, dat mocht de pret niet drukken, uiteindelijk ging het om het lopen!

Er deden zo’n 35 teams mee, dus het was een gezellige drukte rondom de start. En zoals ik al zei, er waren teams met echt hele toffe outfits. (er was me even ontgaan dat er ook een originaliteitsprijs was voor de leukste outfits, anders hadden we misschien wel iets harder ons best kunnen doen qua afstemming van de kleding). Gelukkig vonden teamie Brenda en ik nog een Superman waarmee we bij de start even een selfie scoorden haha!

Aangezien het een estafette was, moesten er natuurlijk stokjes worden doorgegeven. Al was dit in ons geval geen stokje, maar een wortel. Ons team had zeker weten de grootste wortel gekregen, dus dat scheelde natuurlijk kostbare seconden ? Natuurlijk waren er veel grappen over hoe we deze wortel gingen vervoeren, maar uiteindelijk heeft (volgens mij) iedereen deze toch netjes in zijn/haar handen gehouden haha!

Ik startte als 4e. Ik startte wat te snel, had last van broekspijpjes die telkens omhoog kropen (echt héél irritant!) en het was toch wel erg warm zeg. De eerste kilometer ging in 5:05. Pittig tempo, maar niet onmogelijk. Ik kon lekker en stabiel blijven lopen en liep de 2e kilometer in 5.06. Op kilometer 2 kwam even het vervelende klimmetje bij de molen, wat me iets afremde, maar daarna kon ik lekker blijven gaan.

200 meter verder stonden veel loopmaatjes en meneer de trainer, die allemaal hard aan het klappen en juichen waren. Dat gaf echt een heerlijke boost! Vandaar dat je mij ook zo happy ziet rennen met die wortel in m’n handen! ? Maar ondanks deze boost was ik echt heel blij met het feit dat ik in de laatste kilometer zat. Ik had wel iets tijd verloren tijdens het klimmetje bij de molen, maar deed mijn 3e kilometer in 5:16! Ik liep mijn 3km dus in 15:27. En daar was ik zeker tevreden mee!

Al met al vond ik 3 kilometer echt een rótafstand. Te kort om rustig te kunnen beginnen, maar net te lang om helemaal voluit te gaan. Vandaar dat ik erg blij ben dat ik mijn kilometertijden redelijk stabiel heb kunnen houden. Ik moest na afloop wel eventjes zitten, want ik was een beetje duizelig door de inspanning. Gelukkig was ik weer bij zinnen toen teamie 5 de finish bereikte en we onze medailles kregen. Met elkaar hebben we de 15 kilometer afgelegd in 1 uur en 13 minuten. Mooie tijd!

Al met al een leuke loopdag. Een leuke loop, uitdagende afstand en een goede sfeer. Volgend jaar ben ik er weer bij. In een leukere outfit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.