Raceverslag: Singelloop Utrecht

Afgelopen zondag stond ik in Utrecht aan de start van de Singelloop. Ik had nog niet eerder meegedaan aan de Singelloop, wat eigenlijk een schande is, want ik woon vlakbij Utrecht! Leuk ook dat er veel bekenden en bekende gezichten mee zouden doen! Ik had deze race 2 doelen: lekker lopen en, als het half ging, onder het uur lopen. Of dat gelukt is? Lees maar mee!

Zo tegen 12.45u waren Björn en ik in Utrecht. Mooi op tijd; wij zouden namelijk pas om 14.00u starten. Dit gaf ons ruim de tijd om nog even met wat bekenden te kletsen, spullen weg te brengen en de eerste finishers van de 5km over de streep te zien komen! Wat een gezelligheid was het al in Utrecht. Aan het begin van de week was er echt rótweer met veel regen voorspelt, uiteindelijk scheen er een licht zonnetje en stond er een aardig windje. Geen verkeerd loopweer, misschien nog wat aan de warme kant zelfs.

Björn mocht starten in startvak 1, ik stond in startvak 3. Onderweg werden we nog gespot door een lezeres die onze shirts zo leuk vond! Thanks voor de leuke foto 🙂 Björn wilde een beetje vooraan starten, dus dook hij al vroeg zijn startvak in. Na een bezoekje aan de dixi ben ik ook richting vak 3 gegaan. Hier heb ik gezellig nog even gekletst met Esther, en me hierna op mijn race gefocust.

Het van start gaan duurde echt erg lang. De race zou om 14u beginnen, maar tegen 14.30u passeerde ik de startstreep pas. En gáán! De Maliebaan op, richting de Singel en vervolgens naar de Biltstraat. De eerste kilometer ging snel, ietsje te snel, in 5’29. Zou ik voor dit tempo gaan? Even ging het door mijn hoofd. Maar ik wist dat dit geen realistisch doel was. Ik probeerde wat tempo af te nemen, wat goed ging.

De eerste kilometers gingen makkelijk voorbij, in een gemiddelde van 5’45. Bij de waterpost even gestopt om 3 bekers water naar binnen te werken (ik besefte me na kilometer 1 dat ik thuis véél te weinig gedronken had. Stom!). Ik kon hierna mijn tempo goed volhouden, maar ik vond het stuk langs de Catharijnesingel wel érg lang… Leuk om volgers Illona en Hanneke nog even tegen te komen. Maar ze gingen me ietsje te snel, dus ik ben lekker op m’n eigen tempo verder gegaan!

En wat heb ik de laatste 2 kilometer veel mensen stuk zien gaan zeg! Er zat een nare stijging bij de Catharijnesingel en die had veel energie gekost. Het kostte me moeite om mijn tempo vol te houden, en wat was ik blij toen ik het ‘9 kilometer’ bordje passeerde. Nog maar 1 kilometer te gaan! Mentaal waren de bordjes met ‘500 m’, ‘400m’ tot aan de finish nog veel fijner. IK finishte in een mooie tijd: 58:25. Echt enorm tevreden.

Met een mooie medaille en een flesje AA-drink ging ik op zoek naar Björn, in de hoop dat hij zijn ‘onder de 40 minuten’ doel behaald had. Ik vond Björn al snel, samen met wat mannen van de loopgroep. Tof om te horen dat iedereen zijn doel behaald had en dat er PR’s gelopen waren. Björn heeft hem onder de 40 minuten gelopen; de topper! Trots op hem en zijn 39:49!

Daarna lekker naar huis, chillen maar. Nog even een heel lief en mooi momentje: net voor de parkeergarage bij de Galgenwaard stond een meisje. Van een jaar of 7. Ze had haar handen vol met Sultana koekjes, die ze aan de lopers uitdeelde met daarbij: ‘gefeliciteerd met je tijd! Wil je een koekje?’ Echt, smelt! Lief meisje, jij maakte deze dag nog net een stukje mooier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *