Raceverslag: Rokjesdagloop

Ik heb mooie herinneringen aan de Rokjesdagloop van vorig jaar: het was warm, de zon scheen en het was dus écht Rokjesdag weer :). Gisteren was ik in Amsterdam voor mijn 2e Rokjesdagloop, maar was het alles behalve weer voor het dragen van een rokje. Dit mocht de pret overigens niet drukken, want dat rokje ging uiteraard gewoon aan. Wel over een thermotight en een gewone tight trouwens 🙂

Dit jaar was het goede doel van de Rokjesdagloop de Stichting MS Research. Stichting MS Research is de organisatie die wetenschappelijk onderzoek financiert naar MS. Naast de keuze tussen de 5 en 10 kilometer hardlopen, was er ook een optie om mee te doen aan de Walk4MS, waarbij je deze afstand wandelend aflegt. Overigens was mijn inschrijving bijna een gift geweest, want aangekomen bij de uitgifte van de startnummers, was mijn inschrijving nergens terug te vinden.

Gelukkig had ik nog een bevestigingsmail van mijn inschrijving, want anders was ik dus echt in die kou voor niks naar Amsterdam gegaan. Ik kreeg een ander startnummer en ben inmiddels de boeken in gegaan als ‘Peter van Dijk’ 😉

Maar goed, ik was in Amsterdam voor de 10 kilometer. Had 6 lagen kleding aan en had m’n prachtige rokje mee. Ik had zaterdag al een testloopje gedaan en ik wist dus dat het koud ging worden; maar ik was goed voorbereid. Voor de start heb ik nog even zitten kletsen met Lisanne, die ik kende via Instagram.

Omdat Lisanne sneller loopt dan ik, besloten we om niet samen te lopen, maar elkaar naar de finish nog even te zien 🙂 In het startvak nog even snel wat fotootjes gemaakt – blijft toch leuk met die rokjes – en toen was het wachten op het startschot. Helaas moesten wij eventjes wachten tot de 5 kilometergroep weg was, zodat het niet fout zou lopen. Het kon mij niet snel genoeg gaan, want: koud!

De eerste kilometers waren pittig. Ik wilde niet voluit gaan, want daar vond ik het echt te koud voor. Daarnaast wist ik dat er geen PR in zat, dus had het voor mij weinig zin om me helemaal leeg te lopen. Lekker lopen was het motto! Ik vond het lastig om een fijn tempo te vinden, zeker omdat na 1 kilometer de brug over het Amsterdam Rijnkanaal al beklommen moest worden en er daarna flinke tegenwind stond. Na goed 3 kilometer draaiden we, waardoor we wind mee kregen. Dit liep lekker, en ik liep achter een paar gezellige Aloha’s, die een fijn tempo hadden! Na 5 kilometer moesten we die verrekte brug weer over. Ik voelde dat het eigenlijk best makkelijk ging. Mijn tempo bleef stabiel en m’n hartslag was niet te hoog, dus dat ging lekker.

Toen kwam er een winderig stuk langs het Amsterdam Rijnkanaal. Altijd wat demotiverend als je een kilometer voor je ook al lopers ziet, want daar ben je zelf nog lang niet 😉 Inmiddels kreeg ik het ook zowaar warm. De wind mee en de zon zorgde ervoor dat het minder koud aanvoelde. Mijn hoofdband werd dus verwisseld voor een haarbandje en ik was inmiddels erg blij dat ik geen handschoenen meegenomen had. Na een kilometer of 7 kwamen we in een leuk parkje. Ik wist van vorig jaar dat we deze door moesten slingeren voordat we weer bij het Science Park arriveerden, dus dat het eind in zicht was. Mijn horloge gaf echter aan het het nog ruim 2 kilometer lopen was. Kleine tegenvaller wel.

Onderweg stonden trouwens geen kilometerbordjes. Enerzijds wel fijn, anderzijds miste ik ze wel. Het geeft me al lopend altijd wel een beetje houvast. Ik had voldoende over om op het eind nog iets te versnellen. Een tijd onder het uur zat er niet in, maar ik zat er ook niet heel ver boven. Laatste stukje, even sprinten, en Peter finishte in 1.01.18. Helemaal prima. Toen ik later mijn horloge uitlas, zat mijn hartslag nog gewoon in zone2. Lekker om te merken dat dit dus een iets vlottere duurloop is geweest.

Lisanne had ook lekker gelopen, ze had er 55 minuten over gedaan! Na een medailleselfie ging zij nog even genieten van een massage (hoe goed geregeld dat je die gewoon krijgen kon!) en heb ik lekker de trein naar huis gepakt; ik was wel toe aan een warme douche!

Al met al een leuke loop gehad. Jammer dat het zo koud was. En ik denk dat het hierdoor ook wel wat rustiger was. Sowieso viel de loop samen met veel andere loopjes. Jammer dat er daarom maar 93 mensen meededen aan de 10km. Volgend jaar massaal naar Amsterdam voor de Rokjesdagloop meiden! Want het is een leuke loop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *