Pulled chicken nacho’s

Ik postte al eerder een onwijs lekkere nachoschotel op mijn site (hier te vinden), maar nacho’s zijn zo lekker, daar zijn voldoende combinaties mee te maken. Nacho’s met pulled chicken stonden al erg lang op mijn lijstje, dus het werd tijd dat ik ze ook eens ging maken. En op een druilerige zaterdagavond was het eindelijk zover!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 200 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 klein blikje mais
  • 50 gram mango
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 50 ml chilisaus
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl uienpoeder
  • Een zak nacho’s
  • Evt: serveren met salade naar keuze, of met topping naar keuze (denk aan kaas, crème fraîche, guacemole enz)

Hoe maak je dit?

  1. Maak de kipfilet schoon en kook deze in een pannetje water, totdat de kip helemaal gaar is.
  2. Snij ondertussen de paprika’s en de mango in kleine stukjes
  3. Als de kip gaar is, haal je deze uit het water en pluk je deze met behulp van 2 vorken. Als het goed is, kan je de kip erg makkelijk uit elkaar trekken. Je krijgt sliertjes kip.
  4. Verwarm wat olijfolie in de koekenpan en doe hier de kipsliertjes in. Voeg de paprika, mais en mango toe en wok dit goed door. Hierna voeg je de tomatenblokjes, chilisaus en de kruiden toe.
  5. Laat alles 10 minuten goed sudderen, zodat het vocht uit de tomatenblokjes ook wat verdampt.
  6. Je kan dit nu direct op een bord serveren, met nacho’s on the side. Je kan het ook nog even in de oven doen, doe dat eerst het kipmengsel, dan de nachochips en dan (bijvoorbeeld) de geraspte kaas eroverheen, zodat de kaas kan smelten. 10 minuten op 180 graden is dan voldoende.
  7. Serveer met salade of toppings naar keuze en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *