Over mij

Hallo,

Wat leuk dat je een kijkje komt nemen op mijn blog! Fijn dat ik ook zo’n kopje ‘over mij’ heb toegevoegd, waar ik dan ook echt iets over mezelf moet typen ?

Ik ben Petra, 30 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend (en mede-hardloper) Björn en ons zoontje Bodi in IJsselstein. Na mijn middelbare school erg gaan zoeken naar wát ik dan precies wilde (‘iets met mensen’ is nu eenmaal best wel breed), maar ik heb uiteindelijk de studie MWD afgerond. Hier gingen 2 andere studies aan vooraf haha. Ik heb daarna op verschillende behandelgroepen in de jeugdzorg gewerkt en sinds 2017 ben ik werkzaam als Senior Groepsleider op een behandelgroep/kamertrainings centrum voor meiden met (onder andere) borderline en/of persoonlijkheidsproblematiek. Een erg leuke en afwisselende baan, die een mooie dagbesteding vormt naast alle andere dingen die ik doe met mijn leven. Ik ben dol op hardlopen en heb inmiddels 2 marathons op mijn naam staan; in 2017 liep ik Rotterdam en in 2018 liep ik Berlijn.

Ik ben in de afgelopen jaren ongeveer 50 kg afgevallen. In die periode heb ik mijn interesse voor hardlopen, sporten en gezonde voeding ontwikkelt. Na veel aanmoediging ben ik dan eindelijk maar deze blog gestart, om iets van mezelf te delen, maar waarmee ik ook hoop om anderen te kunnen motiveren. Want het klinkt heel erg cliché, maar ‘als ik kan, dan kan JIJ het ook!’. En, ik hou niet van dieten. Ik hou van eten ? Van lekker eten, het liefst gemaakt met gezonde en voedzame ingredienten. Ook het sporten heb ik in die periode ontdekt: ik ben gaan hardlopen en ook gaan bootcampen. Tegenwoordig doe ik vooral aan hardlopen, en volg ik af en toe een bootcamp- of small group training.

Naast dit alles ben ik een enorme theeleut; fan van Lovechock chocolade (ik heb geen aandelen); hou ik van lezen, en lees ik boeken rustig 4 keer; ben ik dol op animatiefilms; en eigenlijk ook op heel veel andere films; vind ik het leuk om recepten te verbouwen; maak ik altijd een enorme puinhoop van de keuken; ben ik enorm Ed Sheeran fan en lig ik in juli het liefst nog onder een fleecekleedje op de bank!

So, enough about me. Let’s get started!