Over glazen en plastic ballen

Zo hallo, dat is even geleden zeg! Mijn blog lag een beetje stil! Maar ik ben er weer. Misschien niet zo frequent als voorheen, misschien wel. Ik heb in ieder geval weer zin om te schrijven, te bakken en te posten! Dus: hallo, hier ben ik weer ?

Het was even een hectische periode. Veel ballen om in de lucht te houden en dat was soms wat pittig. Maar zoals ik laatst tegen een cliente van me zei: ‘Je hebt glazen ballen en je hebt plastic ballen’. Glazen ballen, die moet je in de lucht houden. Die vallen kapot als ze de grond raken. Plastic ballen kunnen tegen een stootje. Het is leuk als ze erbij hangen in de lucht, maar het is ook geen ramp als ze een keertje vallen en op de grond liggen. Dat levert geen schade op.

Mijn blog was even een plastic bal. Ik was druk met mijn glazen ballen, en aan het proberen om de plastic ballen te integreren. Het voornaamste thema de afgelopen periode was balans. Een balans vinden tussen moeder zijn, partner zijn, mezelf zijn, hulpverlener zijn, hardloper zijn, vriendin zijn, keukenprinses zijn en alle andere dingen die ik belangrijk vind in mijn leven.

Was het altijd makkelijk? Nee. Ik ging best eens onderuit. Legde de lat soms hoog en wilde teveel. Zag plastic ballen aan voor glazen ballen. Maar weet je? Ik ben ook een leuke mama als we eens niet een rondje gaan fietsen, maar gewoon samen Nijntje kijken op TV; ik overleef het ook op een tussendoortje uit de supermarkt in plaats van een homemade healthy bananenbrood; ik ben ook een hardloper als ik één of twee keer per week loop, in plaats van de drie trainingen die ik het liefst doe.

De ‘blog plastic bal’ zat wel onder een dikke laag stof inmiddels. Foei. Bij deze is de bal weer in de lucht. Ik weet niet voor hoe lang; misschien ligt hij snel weer op de grond. Misschien blijft hij wel even in de lucht. Ik wil het vooral leuk houden, want ik blog omdat ik het leuk vind!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.