Marikenloop

Eergisteren stond ik, samen met een enthousiaste groep meiden, aan de start van de Marikenloop. Via een actie van Intersport & Asics had ik 2 startbewijzen gewonnen voor deze loop, dus ging mijn vriendinnetje Christine gezellig met mij mee. Vorige week maandag had ik de meeste meiden al ontmoet tijdens de clinic van Robert Lathouwers en zondag stonden we met elkaar aan de start bij de 15 editie van de Marikenloop!

Zondag verzamelden alle meiden zich in hun felroze outfit bij de VIP tent van Intersport. Hier konden wij nog genieten van een lekkere lunch en fijne drankjes. Ik heb niet zoveel genomen; ik had thuis al goed ontbeten en vlak voor een run eten is voor mij niet zo’n geslaagd idee. Dus ik heb het gedaan met een broodje en een banaan. Na de lunch konden we nog even lekker relaxen in zitzakken, even rondlopen over het terrein, selfies scoren of gewoon even gezellig kletsen met elkaar.

Om 13.00u kregen we een enthousiaste warming up van Annemerel en Laura. Na voldoende jumping jacks en stretch oefeningen liepen wij met elkaar naar de start. We vielen zeker op in onze outfits; 50 meiden in het roze, yeaah, wij waren niet te missen. Stiekem was ik wat jaloers op alle meiden die in een topje en korte broek liepen; Asics was niet voorbereid op een prachtig zonnige dag. Maar de te warme outfit mocht uiteraard de sfeer niet drukken: wij hadden er zin in.

Om 13.25 gingen we van start. De roze groep viel wat uit elkaar, aangezien iedereen lekker op eigen tempo ging lopen. Christine en ik hadden ons ingeschreven op een eindtijd van 42 minuten, maar toen we de weersverwachting zagen, hadden we bedacht dat we liever rustig aan gingen doen en ons niet helemaal leeg gingen lopen. Ja. Dat dachten we.

Maar, as usual, startte ik te snel. En minder handig, ik had de dag ervoor nog een duurloopje gedaan, en die voelde ik toch wel in mijn benen. Maar goed, we hadden een fijn tempo te pakken en dit konden we goed blijven doorlopen. De eerste waterpost kwam al na 2 kilometer, geen overbodige luxe met die temperatuur en complimenten voor de organisatie, maar wij hadden nog geen vocht nodig en liepen lekker door. Zonde om even te stoppen als je lekker in je ritme zit, en 7,5e kilometer is nu ook weer niet zo ver dat je na 2 kilometer al vocht moet aanvullen (al kan dat in de hitte niet overbodig zijn natuurlijk).

Na ongeveer 3,5e kilometer kwam er een (vooraf aangekondigde) splitsing: je kon hier kiezen voor een makkelijk parcours en een zwaarder parcours. Wij lieten ons niet kennen en kozen voor het zwaardere parcours: een zandheuvel beklimmen. Al ging ik bij het afdalen dan weer bijna onderuit. Je kan je afvragen wat zwaarder is 😉 Na deze afdaling voegde het parcours zich weer samen en konden we lekker door. Fijn om dan te weten dat je al over de helft bent.

Zo tegen 5 kilometer wist ik het wel: die 42 minuten gingen we alsnog wel halen. Het tempo was niet makkelijk in de felle zon, maar nog prima 2,5e kilometer vol te houden. De kilometers volgden elkaar vlot op, de sfeer langs het parcours was ook echt heel fijn. Er stonden veel mensen, ik heb veel high fives uitgedeeld én al die enthousiaste bands langs het parcours: het gaf gewoon allemaal net wat meer energie!

En zo kwam de finish toch al vlot weer in zicht. Volgens mij was de laatste 500 meter niet helemaal 500 meter (volgens mijn Tomtom maar 370 meter, maar who cares). Nog even een sprintje naar de finish toe en samen gefinisht in 42.25. Gezien de omstandigheden hier erg tevreden mee. Het was ook gewoon een erg leuke loop, echt top georganiseerd en de sfeer was echt geweldig!

Na de loop nog even bij gekletst met alle roze meiden. Volgens mij had iedereen een leuke loop en een leuke dag gehad, dus het was zeker geslaagd. Met nog een goodybag van Intersport gingen we uiteindelijk naar huis. Maar 1 ding is voor mij wel zeker: dit was niet mijn laatste Marikenloop. Hey Christine, volgend jaar weer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *