Hotspot: Miyagi and Jones – Utrecht

Wat mij betreft is Utrecht een hele toffe nieuwe hotspot rijker: Miyagi & Jones! Ik ontdekte ze begin deze maand, toen ik hier met een aantal collega’s ging eten. Vervolgens zat ik er de week erna ongepland nog een keertje en at ik hier afgelopen weekend om mijn 28e verjaardag te vieren. Zoals jullie hieruit wel kunnen opmaken: ik ben fan!

Miyagi and Jones zit vanaf 27 juni dit jaar aan het Veemarktplein 42 in Utrecht. Dit is bij het Jaarbeursplein, naast de Kinepolis bioscoop. Net buiten het echte centrum dus, maar goed bereikbaar en ook nog eens leuk om te combineren met een bezoekje aan de bioscoop.

Zelf omschrijven ze op zichzelf op hun site als ‘de nieuwe hotspot van Utrecht… waar je kan genieten van frisse wijntjes, meer dan 30 soorten speciaal bier en uiteraard van het Asian Streetfood & Sushi: Aziatische gerechten met hier en daar een Westerse twist. In ons stoere en vernieuwende sfeer kun je genieten van een onwijs lekker avondje uit!’ 

Een beschrijving die ik absoluut kan bevestigen. Je kan bij Miyagi & Jones terecht voor lunch, barbites (hallo VrijMiBo!) en diner. Ik heb hier nu 3 keer gegeten als avondeten, volgens hun ‘3-gangen-menu’ concept. Wat dit precies inhoud? Je kiest van de heerlijk uitgebreide kaart (bestaande uit onder andere ‘Found Nemo’ en ‘F*ck Nemo’ – oftewel: vis en vlees!) iedere ronde 2 gerechtjes. Dit doe je dus 3 keer. Al heb je ook een 4-gangen menu, maar zoveel past er niet in mijn buik 🙂

Het leuke aan Miyagi & Jones zijn de porties die je krijgt: het is leuk opgemaakt en vooral gemaakt om te delen. Je eet je bordjes en schaaltjes niet zelf helemaal leeg, maar je deelt dit met je tafelgenoten. Zo heb je dus de kans om nog meer van de fijne gerechtjes te proberen, wat erg leuk is. Ik zelf vond kiezen uit deze ruime kaart best lastig, en dan is het fijn als je af en toe iets van je buurman kan pakken 😉

Wees trouwens slim en reserveer een tafeltje als je hier wilt gaan eten. Alle drie de keren dat ik hier was, was het echt heel erg druk, en denk ik dat je even had moeten wachten als je enthousiast binnen was komen lopen. Reserveren kan via de site (ze hebben momenteel nog een hele fijne kortingsactie lopen, kijk even hier), maar ook telefonisch!

En als afsluiter… deze heerlijke toetjes. En nee, die wil je niet delen. Al zit je na 3 gangen zo vol, dat je je afvraagt hoe je dit hele toetje weg gaat krijgen. En toch, toch is het me 2 van de 3x gelukt om deze unit weg te werken! De keer dat ik die met chocolademousse at, toen moest ik halverwege opgeven. Chocolademousse vult nogal… 😉

… en de kaart is dus zó leuk, daar kan je je mee vermaken als je eventjes moet wachten op je eten. De wachttijden zijn overigens niet heel lang. Het personeel is vriendelijk en behulpzaam en kijkt je niet vreemd aan als je deze kaart voor je neus houdt. Al met al is Miyagi&Jones echt een aanrader voor een fijne avond!

Disclaimer: dit artikel is niet gesponsord. Ik ben gewoon een enthousiasteling die graag haar enthousiasme met anderen deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *