Hotspot: Abel’s Deli

Voor de doorgewinterde treinreiziger die heel wat uurtjes op Utrecht CS doorbrengt, zal Abel’s Deli geen onbekende naam zijn. Zelf stapte ik hier vorig jaar al een keertje naar binnen. Maar, hoe leuk, Abel’s heeft sinds Valentijnsdag zijn tweede vestiging in Utrecht. Aan het Vredenburgplein hebben zij namelijk hun 2e Deli! Ze gingen 2 weekjes geleden open, en ik was aanwezig bij de opening, waar ik heb genoten van hun heerlijke hapjes en drankjes!

Het concept van Abel’s Deli is een concept waar ik me erg in kan vinden: hun producten zijn gemaakt met verse ingrediënten. In het assortiment zitten onder andere pasta’s, couscous, curry’s, salades, sushi bowls, poké bowls en verse broodjes. Daarnaast kan je in de winkel ook allerlei lekkernijen kopen, zoals chocolade, pindakaas, diverse soorten olijfolie en cannoli’s.

Het leuke is, dat je de producten online kan bestellen, en ze dan op kan halen in de winkel, op een tijdstip wat jij uitkiest. Zo hoef je dus niet in de rij te staan, maar kan je een gezonde to-go maaltijd halen! Dit is ook wat Abel’s vooral wil: gezond eten laagdrempelig maken. De maaltijden worden dagelijks vers bereid en ze moeten net zo lekker zijn, als dat je ze thuis kan koken. ‘Gezond eten moet net zo makkelijk zijn als een kroket uit de muur trekken’. Ook mooi: om foodwaste te voorkomen, zijn ze aangesloten bij een app, waar je maaltijden voor een lagere prijs kan kopen, als ze niet meer verkoopbaar zijn.

Voor mij iets minder aantrekkelijk (want: theeleut die geen koffie drinkt), maar de koffie bij Abel’s schijnt echt verrukkelijk te zijn. Ze schenken koffie van het merk Giraffe. Zij wonnen al drie keer op rij de prijs voor de beste koffie, in de test van het AD. Daarnaast zijn hun lattes (zelfs een mooie, rode love latte!) echt een plaatje voor het oog! Zelf genoot ik van een heerlijke verse munt thee 🙂

De opening zelf was een leuke happening. We mochten vast wat gerechtjes proeven. Mijn favoriet? De Buddha Bowl. Deze is ontworpen door chefkok Jacob Jan Boerma, en bestaat uit een curry met linzen, kip, rozijnen, courgette en meergranenrijst. Ik weet wel zeker dat ik deze bowl nog eens ga scoren voor tijdens mijn late dienst, want een gezonde to-go maaltijd, daar word ik erg gelukkig van. Gezond? Jep, een bowl met minder zout, suiker, room en vet, dat maakt deze foodie wel echt gelukkig. Voor alle vega’s/vegans: hij is ook zonder kip te bestellen én hij is gemaakt met kokosmelk. Go get ‘em.

We sloten de opening trouwens af met een heerlijk ijsje. Gezond? Neeh. Al is het naar mijn mening wel gezond om af en toe te genieten van een heerlijk ijsje. En waar beter dan bij ‘the Italian from New York’, want als er mensen zijn die weten hoe ze ijs moeten maken, dan zijn het de Italianen wel!

Abel’s Deli is te vinden op Vredenburg 157 in Utrecht. Ze zijn dagelijks geopend van 9.00-19.00u, behalve op zondag, dan openen ze om 11.00u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *