Hardloopverhalen #8: Linda

Alweer het 8e hardloopverhaal op mijn blog. Echt supertof dat jullie allemaal van die enthousiaste hardloopverhalen blijven insturen! Vandaag het verhaal van Linda, over een herkenbaar dingetje voor ‘ons hardlopers’: hardlopen in de regen! 🙂

Als ik wakker wordt klettert de regen tegen het raam. De lucht is grijs en voorspelt niet veel goeds voor vandaag. Toch staat er een rondje hardlopen op mijn programma. Ik sjok naar beneden en pak eerst maar eens een bak koffie. Ik weet dat als ik eenmaal loop dat het me niks meer uit maakt. Maar ja, ik moet wel even weer die eerste stap zetten.

Nog maar een bakkie koffie…. En dan geef ik mezelf een schop onder m’n kont en trek sportkleding en de loopschoenen aan. Zucht nog maar eens diep van zelfmedelijden en stap de voordeur uit. Ik loop in een warmloopdrafje de fietstunnel onderdoor en loop richting westenholte. Na ongeveer een km kom ik bij de spoorlijn waar de werkzaamheden volop aan de gang zijn.

Grote gele borden staan me aan te grijnzen, en zeggen mij dat ik er toch echt niet langs mag. Ja daaag je denkt toch niet dat ik nu weer terug ga?

Dus negeer ik alle borden en glip er toch tussendoor. Ik stuit op een spoorlijn die open ligt en ploeter door zeker 30 meter modder en sporen van grote graafmachines. De mannen die er omheen aan het werk zijn lachen me doodleuk uit.

Fijne route mevrouwtje !! Ggggrrr mevrouwtje !! Ga aan het werk eikel en laat me gewoon ff door. Het feit dat ik me even kwaad maak geeft me wel net een adrenaline boost en ik ben nog geen 2 km onderweg of ik voel hem al ! De flow waar ik zo donders lekker op loop ! Benen gaan vanzelf, ademhaling is mooi rustig en mijn hartslag ook. Dikke prima !

Ondertussen ben ik zeiknat geregend, maar zoals ik al dacht maakt het me niks uit. Bakken vol zuurstof in de lucht.Heerlijk !! Ik loop de dijk naar westenholte op en zie een paar schapen dom naar me kijken. Met z’n allen staan ze op een kluitje onder een boom te blaten en te balen van dat rotweer.

Kom op dames zo erg is het niet !! Mijn (altijd net iets te lange) pony prikt in slierten in m’n ogen maar het deert me niet. Een scherpe gierlucht prikt in m’n neus maar ook dit deert me niet. Ook al ben ik nat tot op het bot het deert me niet.

Wat ik wel ietsje minder vind zijn alle naaktslakken die de weg versperren.. De meeste kan ik wel ontwijken maar dan zie ik in een soort slow motion mijn schoen richting een vette jongen gaan…

Ik kan niet meer bijsturen en trap hem vol te pletter. Whaaaaa !! Hoe smerig is dit !! Niet bij nadenken Lin …..Even schudden met het rechterpootje en hopen dat de resten slak er af zijn. Braak !.

Ondertussen heb ik er zo’n 6 km op zitten en ik ga als de brandweer. Geen enkele neiging om even te stoppen. Ik kom bij de brug en loop zonder moeite naar boven . Loop Stadshagen in en maak een slinger richting Milligerplas. Af en toe kom ik fietsers tegen die dik ingepakt in regenpakken tegen de wind in trappen.

Met een kop als een oorworm en dus waarschijnlijk een humeur om op te schieten. Hahaha, Ik lach ze allemaal uit vandaag ! Dan een bakfiets van een kinderdagverblijf. Gevuld met 5 verzopen peutertjes in regenjasjes. Hallllloooo hardloper !! Hooi !! Zwaaiend en lachend laat ik ze achter me . Kijk zo kan het ook !!

Als ik bijna bij de plas ben voel ik hoe mijn horloge trilt. Dat is dus 10 km ! En nog steeds geen enkele pauze gehad. Niet eventjes gewoon lopen omdat benen verzuren. Niet even stoppen om te drinken. Niet om mijn jas uit te doen. Nee ik loop en ik loop en in GENIET !!! Ik die eerder ook heel sjagerijnig werd van slecht weer in de zomer.

Die het liefst van april tot oktober 25 graden zon en droog weer had. Ik loop hier nu te genieten in de stromende regen met een temperatuur van 18 graden. Hardlopen doet toch best gekke dingen met je ! Als ik weer bij de voordeur ben haal ik tevreden mijn horloge uit de hardloopstand. 12 km in 1:16 zonder ook maar 1x gestopt te zijn.

Ik loop dus het lekkerste als het dit weer is !Dus weergoden kan ik even mijn bestelling doorgeven? Tijdens feestjes en festivals graag 23 graden en een zonnetje. Maar tijdens een hardloopevenement zoals Dam tot Dam mag het rustig een beetje minder. Oke deal ?? Fijn ! Bedankt alvast (Y)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *