Hardloopverhalen #7: Jolanda

Vandaag het verhaal van Jolanda. Jolanda liep enkele weken geleden de Urban trail in Zwolle. Nu heb ik zelf al veel over Urban trails gelezen, en veel toffe foto’s gezien, maar er helaas nog steeds geen gelopen. Bij het lezen van het enthousiaste verhaal van Jolanda krijg ik steeds meer zin om er ook één te gaan lopen. Wedden dat jij daar ook zin in krijgt? Lees het verslag van Jolanda maar!

In april zag ik een advertentie staan voor de Zwolle Urban Trail. Ik werd geprikkeld door de advertentie en ben naar de site gegaan. Hier heb ik even op rondgekeken en toen werd ik nog enthousiaster. Ik heb toen een vriendinnetje geappt die ook enthousiast werd.

Nu kon ik in april amper 5 kilometer hardlopen en deze route was 10 – 12 kilometer, dwars door het centrum van Zwolle en door gebouwen inclusief trappen enzovoorts. Daar begon mijn hardloopavontuur…

Iedere week ging ik minimaal 2 keer hardlopen en hierbij deed ik steeds meer kilometers. Ik had al snel door dat dit mij niet alleen ging lukken. Ik heb het hier met mijn fysiotherapeut over gehad, ik heb van hem een schema gekregen en hij gaf mij tips voor het trainen van de kuiten. Ik heb het boek ‘Live, Love, Run’ van Annemerel de Jongh gelezen en daaruit ook een schema gehaald. Van deze 2 schema’s heb ik 1 schema gemaakt en hiermee ben ik aan de slag gegaan!

Nu woon ik gelukkig vlakbij een dijk en mooie parken, waardoor de stap om erop uit te gaan niet heel groot is. Maar ik werk in de horeca met onregelmatige werktijden en korte nachtjes. Hierdoor moest ik soms extra discipline opbrengen om door te gaan. Dit lukte soms heel goed, en soms ook niet. 

Uiteindelijk was het zondag 16 juli. De dag van de Zwolle Urban Trail. Vanaf 9 uur konden de startnummers opgehaald worden en om 10 uur startte mijn wave. Ik was best wel zenuwachtig en wist niet echt wat ik kon verwachten, omdat dit de eerste keer was dat ik meedeed aan zoiets.

Toen ik er was wees alles zich gelukkig vanzelf. Er stonden dixies, wat heel fijn was met mijn spanning, er werd koffie verkocht en er was vooral een hele gezellige sfeer.

Om iets voor 10 uur zijn we naar de start gegaan en een paar minuten over 10 konden we gaan lopen. We gingen eerst naar de bioscoop en dit was gelijk een hele zware: 3 verdiepingen omhoog en weer naar beneden en dat dan gelijk 2 keer achter elkaar. Hierna ging het parcours verder door het centrum van Zwolle. Veel leuke gebouwen van binnen gezien en het was echt een erg mooie route. Onderweg stonden er 2 drinkposten. Bij de 1e was alleen drinken, bij de 2e stonden er ook druifjes en tomaatjes. In ieder gebouw was wel iets extra’s gedaan, door middel van muziek, beeld, mensen, spandoeken, noem maar op!

Na ruim 1,5 uur kwamen we moe maar voldaan over de finish. Hier stonden best veel mensen, wat heel erg leuk was. Je kreeg een medaille, een ontbijtpakketje en een flesje water. Wat was dit ontzettend leuk! Zo blij dat ik ervoor ben gegaan. Het ging super, het weer was lekker, mensen waren blij, dus alles was perfect.

Volgens jaar ga ik zeker weer meedoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.