Hardloopverhalen #4: Mariska

Vandaag alweer het vierde hardloopverhaal online. Blijft leuk hoe jullie jullie verhalen blijven mailen, zodat ik ze hier kan publiceren! Ik kan me voorstellen dat jullie verhalen anderen motiveren, net zoals ze mij motiveren! Vandaag is het de beurt aan Mariska! Ik denk dat het verhaal van Mariska veel herkenning op zal roepen bij ‘ons lopers’ 🙂

ls je vraagt naar mijn hardloopmotivatie, waarom loop je hard? Dan is mijn antwoord heel kort:

To Keep my Sanity ;-).

Beter in mijn vel – Door hard te lopen zit ik beter in mijn vel. Door hard te lopen ben ik niet bezig met denken. Iets waar ik heel goed in ben, maar soms ook in kan doorschieten. Op zo’n moment lukt het me eigenlijk zelden om iets te gaan doen. Mezelf in mijn hardloopoutfit hijsen is dan de beste oplossing. Na een rondje, hoe kort ook, gaat het allemaal beter ;-).

Nog meer… – Hoewel dit de belangrijkste reden is dat ik hardloop, heeft het me al zoveel meer gebracht. Ten eerste: doordat ik hardloop voel ik me fitter. Als ik dan op de fiets zit, of ik ren achter de kinderen aan, gaat dat heel makkelijk. Ook heb ik mezelf laten zien dat ik echt een doel kan halen en mijn grenzen kan verleggen. Deze (zelf)kennis helpt me ook in andere dingen.

Lijf – Ook mijn lijf is veranderd door het hardlopen, hoewel ik niet weet of dit alleen maar positief is. Dit blijft nog wel een ingewikkeld puntje, maar ik leer steeds meer :). Het positieve is dat ik veel meer recepten ben gaan uitproberen. Gezond, maar vooral lekker eten, vind ik heel belangrijk. Ik sta graag in de keuken, maar ben niet zo goed in het zelf verzinnen van recepten. Gelukkig is er online veel inspiratie te vinden en heb ik een hele rij kookboeken met lekkere recepten.

Training geven – Iets wat ik de afgelopen tijd ook regelmatig heb gedaan is het geven van hardlooptraining. Vorig jaar heb ik in het najaar via mijn atletiekvereniging een cursus assistent looptrainer gevolgd. Naast dat ik een aantal keren een onderdeel van de training heb overgenomen van de trainer, heb ik ook een aantal keer een hele training gegeven. Ik had van tevoren niet verwacht dat ik dat zo leuk zou vinden. Mijn 2 minuten planken wordt inmiddels gevreesd ;-).

#nevernotrunning – Toen ik 4 jaar geleden startte met hardlopen hoopte ik zeker dat het fijn zou zijn om fysiek bezig te zijn, in plaats van alleen in mijn hoofd. Maar dat het me zoveel meer zou brengen, had ik niet verwacht. Mijn motivatie is alleen maar groter geworden. #nevernotrunning hoort nu ook mij bij ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *