Hardloopverhalen #3: Simone

Ik vind het echt zo leuk, om allemaal hardloopverhalen van jullie in mijn mailbox te ontvangen! Leuk om zelf te lezen en nog leuker om hier te delen. Vandaag deel ik het verhaal van Simone! Simone heeft een chronische ziekte, maar het gaat steeds beter met haar sinds ze veel is gaan sporten! Het hardloopvirus heeft haar echt te pakken gekregen!

Tja hardlopen, hoe begon het voor mij eigenlijk? Als kind deed ik aan hockey en paardrijden en heb ik even op turnen gezeten, maar dat was allemaal niet mijn ding. Ik ben namelijk een hele stijve hark! 

Ik heb 7 jaar lang in Engeland gewoond en ik heb in die tijd niet gesport. Terug in Nederland stond ik veel langs de lijn bij de kinderen en de hockey trok me weer, ik heb de knoop doorgehakt en me opgegeven voor trimhockey. Nou, je raadt het al: ik had na 3 kinderen en 7 jaar niet sporten een conditie van helemaal niets!! Dus begon ik met wat rennen in de buurt, paar honderd meter naar de brievenbus en terug, iets verder richting het bos en voor ik het wist had ik de smaak te pakken. Ik deed mee met een loopje in het dorp en daarna de Circuitrun in Zandvoort. Al snel volgde de Dam tot Damloop en nog meer loopjes!

Ik ben geen snelle loper; ik loop om mijn hoofd leeg te lopen na het werk. Ik werk als kinderverpleegkundige en soms maak ik heftige dingen mee en dus is het heel fijn om iets te doen waarbij je even niets aan je hoofd hebt en je gedachten even de ‘loop kan laten’ ?.

Ik doe graag mee aan verschillende loopjes, door mijn wisselende diensten kan ik veel sporten maar mis ik helaas veel loopjes op zondag. Ik heb pas een fiets gekocht en ben nu ook gaan fietsen als aanvulling op het lopen, verder doe ik aan Pilates en ga ik naar de sportschool, ik sport eigenlijk de laatste paar jaren bijna iedere dag!

Mijn gezondheidsproblemen (ik heb een chronische ziekte) zijn enorm verbeterd sinds ik veel sport en mijn arts, die in het begin wat sceptisch was, ziet de vooruitgang en kan alleen maar bevestigen dat dit werkt voor mij. Ik heb veel bijzondere loopjes gedaan, waaronder de Alpe d’Huzes twee keer omhoog gerend. In september ga ik de Halve Marathon van Disney doen en er gaat geen vakantie voorbij zonder dat mijn hardloopschoenen mee gaan. Ik kan wel zeggen dat het hardloopvirus mij te pakken heeft. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.