Hardloopverhalen #2: Sandra

In de serie ‘hardloopverhalen’ vertelt Sandra vandaag haar verhaal. Ze vertelt hoe ze van afkeer naar hardlopen naar liefde voor hardlopen is gegaan. Een verhaal waar je jezelf misschien wel in herkennen kan, of wat jou kan motiveren om ook je schoenen weer eens aan te doen en wat meters te gaan maken!

Het begon allemaal in de winter van 2015. De start van het hardlopen. Waarom? Geen idee, ik wilde graag bewegen, lekker aan sport doen en hardlopen leek mij leuk. Van hardlopen werd het crossfit (hardlopen en oefeningen tussendoor) en uiteindelijk werd Mudmasters lopen mijn eerstvolgende doel. Een obstakelrun, want alleen hardlopen is niet leuk en de obstakels maken het aantrekkelijk.

Inmiddels heb ik drie keer deelgenomen aan Mudmasters. De eerste keer koos ik voor de 6km en de 2 keren die daarop volgenden koos ik voor de 12km. Ik wilde meer, voelde me krachtig en geloofde erin. Obstakelruns waren leuk!

Opeens kwam er een moment waarop ik regelmatig geblesseerd raakte, ik het hardlopen vreselijk begon te vinden en me afvroeg waarom ik dit ook alweer deed. Ik begon langzaam een afkeer te ontwikkelen tegen het hardlopen. Steeds vaker begon ik te denken: ‘blergh’, ‘moeten we nu alweer’, ‘ik wil niet’, ‘ik kan dit niet’ en ‘ik word toch niet beter’.

Dat laatste (‘ik word toch niet beter’) heeft er vorig jaar voor gezorgd dat ik stopte met hardlopen. Ik zag geen progressie en het werd steeds moeilijker om naar buiten te gaan. Mijn vriend moest me zowat meeslepen. Trainingen werden zwaar, ik zag er steeds meer tegenop, dus stoppen maar.

Winter 2016: langzaam begon ik me af te vragen waarom ik ook weer precies gestopt was met hardlopen. Want het gaf me ook ergens een fijn gevoel om te kunnen lopen. Best gek eigenlijk aangezien ik er eerst zo tegenop zag. Ik volgde verschillende vlogs en blogs over hardlopen, instagram werd steeds meer gevuld met die mooi uitziende en lekkere duurloopfoto’s bij de mensen die ik volg. Dus waarom doe ik dit niet meer? Waarom ga ik niet opnieuw beginnen?

Al snel volgde een nieuwe stap in mijn hersenspinsels. Ik kocht mijn eerste hardloophorloge in de hoop dat die mij ging helpen mijn motivatie terug te vinden. Met kerst kreeg ik het boek “Live Love Run’ van Annemerel, want ik had een doel!

Ik ga weer starten met hardlopen! Waarom? Voor mijn gestelde doel! Ik wil een halve marathon gaan lopen!

Voor een halve marathon moet je wel trainen dus ik ging van start. Nieuwe motivatie, een sporthorloge en een goed trainingsschema. Let’s do this!

In januari begon ik heel serieus met hardlopen. Eerst een schema voor de 5km. Aangezien het doel voor een halve marathon wel meteen een grote stap was, koos ik ervoor om eerst een 5km-run te lopen. Mijn allereerste hardloopwedstrijd, geen obstakels, alleen maar hardlopen. Ik schreef me in voor de Parelloop, liep deze niet op mijn gehoopte tijd maar wat was ik tevreden. Het gevoel voor hardlopen kwam langzaam terug.

Na de Parelloop wilde ik meer dus ik schreef me in voor de Ladiesrun in Eindhoven. Deze run was voor Pink Ribbon en ik wilde hem lopen voor mijn moeder en natuurlijk ook voor mezelf. Ik koos voor de 10km. Weer ging ik trainen met een goed schema en

een doel voor ogen. In juni was ik er toch echt klaar voor; D-day voor de 10km! Wederom niet de gehoopte tijd kunnen lopen, maar dit kwam door de hitte (Yes I absolutely blame the heat). Maar dat gevoel! Niet te beschrijven, zo mooi! Dit was waar ik zo lang voor aan het trainen was. Van tevoren dacht ik het niet te halen, maar ik stond er, en ik liep hem uit! Vol trots, vol blijdschap en man wat een fijn gevoel.

Hoe staat het er nu voor? Ik kan niet wachten tot het weer die ene dag in de week is dat ik een ronde mag lopen. Het liefst loop ik tussen de 5-10km per training of nog meer. Trainen doe ik 3-4 keer per week. Ik voel me geweldig en hardlopen kan ik bijna niet meer wegdenken uit mijn leven! I love to run! Wie had dat gedacht.

In oktober staat er nog een 10km-run op de planning (die ik hoop in een uur te lopen) en die halve marathon……. Daar train ik nog steeds voor en ik hoop snel duidelijkheid te hebben of ik dat startbewijs voor die ene loop heb bemachtigd (stay tuned).

And to stay tuned: je kan Sandra volgen op Instagram. Hoe? Klik even hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.