Hardloopverhalen #18: Ilona

Iedere week deel ik hier hardloopverhalen van lezers/volgers. Vandaag een erg bijzonder hardloopverhaal, van Ilona, die met haar verhaal aandacht wil vragen voor ‘hardlopen voor MS’.

Ik neem jullie vandaag een stukje mee terug in de tijd, een jaar of zeven geleden om precies te zijn. Ik moet een jaar of 16 zijn geweest en ging naar de middelbare school in Emmen. Elke maandagmiddag at ik bij mijn opa en oma.

Zij woonden niet zo ver van mijn school vandaan en dus stapte ik in mijn tussenuur op de fiets om het kleine afstandje naar het huis van mijn opa en oma af te leggen. Vaak kookte mijn oma, een enkele keer bakte mijn opa patatjes in de garage en als we een keer wat meer tijd hadden, dan kookten we samen. Eén ding veranderde nooit.

Buurvrouw Annet zat achter het raam of voor het huis in haar scootmobiel, met de nog kleine Sarah-Anne achterop, en elke week opnieuw zwaaide ze enthousiast naar ons als we weer de oprit bij onze opa en oma op fietsten.

Annet heeft sinds 20 jaar Multiple Sclerose (MS). Zij is inmiddels uitbehandeld en leeft haar leven op geweldige wijze samen met haar man Ronald en dochter Sarah-Anna, die inmiddels 9 jaar oud en dus niet zo klein meer is. Nog altijd wonen zij naast mijn oma en ben ik heel dankbaar dat mijn oma kan rekenen op zulke lieve buurtjes.

Op zondag 8 april 2018 doet Ronald met een grote groep familie en vrienden mee aan de 4 mijl van Emmen om een enorm bedrag bij elkaar te rennen voor Stichting MS research, een stichting die zich inzet voor financiering van wetenschappelijk onderzoek naar Multiple Sclerose. De start en finish liggen vanaf 2018 maar een paar honderd meter van het huis van Ronald, Annet en Sarah-Anne. ‘Zou het niet mooi zijn om met alle, of een deel van “onze” renners vanaf ons huis naar de start te hobbelen?’, schrijft Ronald op zijn eigen facebookpagina.

Tot nu toe heeft Ronald met zijn actie al €810 opgehaald voor Stichting MS Research. Daar blijft het niet bij, daar zorgt Ronald wel voor.

Op 8 april loop ik samen met mijn familie mee met Ronald in het oranje shirt van Stichting MS Research. Ja, zelfs mijn moeder heeft hij zo gek gekregen om de hardloopschoenen aan te trekken. Zij heeft haar eerste voorzichtige passen gemaakt op weg naar de 4 mijl in april en daar ben ik stiekem best trots op. Er zijn inmiddels behoorlijk wat vrienden die graag mee willen lopen tijdens de 4 mijl van Emmen, maar de donaties lopen nog niet zo hard.

Er spelen nog veel dingen achter de schermen en de site blijft tot na 8 april 2018 beschikbaar voor donaties. Tijd genoeg dus. Maar ik vraag ook aan jullie om Ronald te steunen om zijn doel van €1000 voorbij te streven, want dit initiatief verdient aandacht wat mij betreft. Dus klik op de link: https://www.inactievoorms.nl/actie/ronald-witteveen, lees het verhaal van Ronald en doneer voor onderzoek en de behandeling van Multiple Sclerose!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.