Frozen Blueberry Cheesecake Bites

Zo dat is een hele mond vol. Frozen Blueberry Cheesecake Bites. Een receptje die ik een paar dagen geleden maakte, omdat ik een gezond ijsje wilde. En dit is me erg goed gelukt! Ze liggen nu als kleine hapjes in de vriezer en na 1 of 2 van deze bites is mijn trek in ijsjes wel weer gestild. Al zou ik ze natuurlijk prima achter elkaar opeten kunnen. Maar ik moet dan mijn hoofd even toespreken en zeggen dat het wel weer voldoende is. Dus, als je ze gaat maken, beware: gevaarlijk lekker! ?

Wat heb je nodig voor deze bites?

 • 250 gram magere kwark
 • 125 gram blauwe bessen (ander fruit kan uiteraard ook!)
 • 40 gram koekjes of granola
 • 100 gram gesmolten chocolade
 • eventuele versiering (ik gebruikte wat knapperige flakes met chocoladesterren van Zonnatura)

Hoe maak je deze bites?

 1. Kruimel de koekjes fijn of maak de granola iets fijner
 2. Doe de magere kwark met de blauwe bessen in de keukenmachine en mix dit tot de blauwe bessen vermalen zijn. Iets stukjes houden mag wel. Roer hier de gemalen koekjes of de granola doorheen.
 3. Vul flexibele vormpjes met de kwark en zet dit voor 2 à 3 uur in de vriezer
 4. Smelt de chocolade au-bain-marie. Laat dit iets afkoelen. Haal de cheesecake bites 1 voor 1 uit de vormpjes en haal ze door de gesmolten chocolade heen. Doe hier, als je dit leuk vindt, wat versiering op.
 5. Zet de bites terug in de vriezer, totdat je ze gaat eten!
 6. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.