Framboos kokos amandel snackballetjes

Snackballetjes liggen hier regelmatig in de koelkast. Een kleine snack, die je net dat beetje energie kan geven om nog een uurtje te overbruggen tot het avondeten. Al gebeurd het ook vaak genoeg, dat ik helemaal vergeten ben dat deze balletjes er liggen, tot ik de koelkast open, en er opeens 2 in mijn mond verdwijnen 😉 Ik blijf het leuk vinden om met smaken te varieren, en ben nu eens aan de slag gegaan met vers fruit! En dat was, wat mij betreft, een prima idee!

Wat heb je nodig?

  • 50 gram frambozen
  • 3 medjoul dadels
  • 50 gram amandelpasta
  • 80 gram amandelmeel
  • 75 gram kokosrasp
  • 50 gram pure chocolade

Hoe maak je deze balletjes?

  1. Doe alle ingredienten – behalve de chocolade – in de keukenmachine en laat dit goed fijnmalen en vermengen.
  2. Rol balletjes van dit mengsel en zet deze een uurtje in de vriezer
  3. Smelt ondertussen de chocolade au-bain-marie en laat dit afkoelen.
  4. Haal de balletjes uit de vriezer en haal ze een voor een door de gesmolten chocolade heen. Leg ze op een vel bakpapier en strooi er nog wat kokosrasp overheen!
  5. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.