Deze dingen begrijp je alleen als je hardloper bent…

Wij hardlopers zijn, voor de ogen van de buitenstaander, maar een vreemd volkje. We leven op onze hardloopschoenen, we gaan de deur niet uit zonder horloge en onze weekenden plannen we vol met hardloopwedstrijden. Het leven van de hardloper. Deze dingen begrijp je alleen als je hardloper bent!

Je betaalt grote bedragen om kilometers te gaan lopen. Ja. Vrijwillig. Niemand die je dwingt, maar je betaalt om ergens 5, 10 of nog meer kilometers te mogen lopen!

In je kast ligt meer hardloopkleding dan gewone kleding. En alles netjes in setjes. Voor de zomer, voor de winter. Thermolaagjes. Kleding voor als het 30 graden is. Speciaal ondergoed. Verschillende soorten sokken. Maar je hebt nooit genoeg. Nooit! En de helft van de tijd bestaat de was ook alleen maar uit sportkleding. Jup. Het leven van een hardloper!

In het weekend heb je niet ‘alle tijd van de wereld’. Nee, in het weekend is het tijd voor een duurloop. En als je echt in training bent voor een halve of een hele marathon, dan kan dit nog best wat tijd in beslag nemen. En dan bestaat je weekend dus uit ‘doing my long run’ en ‘recovering from my long run’.

Je tijdlijn staat vol met hardloopselfies, loopverslagen en andere hardloop gerelateerde zaken. Jup, het hoort er nu eenmaal bij. Je omgeving weet nog eerder dat jij bent wezen lopen, dan dat je het zelf weet 🙂

We doen mee aan evenementen omdat we het leuk vinden – niet omdat we willen winnen. Daarom krijgt iedereen bij de finish ook een medaille: we’re all winners! Of jij nu 20 of 40 minuten over een 5 kilometer doet; je bent goed bezig!

Rustig meer dan €100 (het gaat soms richting de €200) betalen voor een paar schoenen. En dan geen fashionable heels, nee, hardloopschoenen. Soms niet eens de allermooiste, want kleur en vormgeving is ondergeschikt aan pasvorm!

Waar iedere Nederlander het echte Hollandse weer vervloekt, is de hardloper dol op een beetje wind en regen! Onbegrijpelijk misschien, maar hardlopers genieten van een run door de regen, en voelen zich hierna als herboren!

Je Garmin of je TomTom staan standaard op je arm! Niks ‘tan lines’ door een bikini; je horloge en je sportbeha vormen de witte uitzonderingen op de gebruine regel!

Op vakanties ’s morgens de deur uit gaan om de stad te verkennen op je running shoes. Om vervolgens na een frisse douche aan te schuiven aan het ontbijt buffet. Hè, is het pas 8 uur? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *