Chocolate chip blondies

Ik kom mijn zwangerschapsverlof door, met het bakken van voedzame tussendoortjes. Vaak met chocola, want: cravings! Ik eet niet alles zelf op hoor; dan zou ik écht tonnetje rond geworden zijn, en momenteel ben ik nog blij met de vorm en het formaat van mijn baby belly 😉 Gelukkig heb ik een vriend die graag wat mee eet, of ik bak kleine porties, zodat ik wel een lekker recept heb, maar ik niet 4 stukken per dag ‘moet’ eten 😉 Deze blondies zijn ook een verlof uitvinding, en ze zijn erg lekker!

Wat heb je nodig? (bakvorm 20×20 cm)

  • 150 gram gesmolten kokosolie
  • 100 gram kokosbloesemsuiker
  • 75 gram courgette, geraspt
  • 200 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanillepoeder
  • 1 snuf zout
  • 75 gram gehakte chocolade

Hoe maak je deze blondies?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Doe de eieren met de gesmolten kokosolie en de courgette in een blender en maal dit tot de courgette goed opgenomen en fijngemalen is. Doe dit in een beslagkom.
  3. Voeg alle droge ingredienten, behalve de gehakte chocolade, hier aan toe en meng dit goed.
  4. Roer hier daarna de chocola doorheen, bewaar een lepel om straks over het baksel heen te strooien.
  5. Doe het beslag in de bakvorm, strooi de laatste chocolade erover en bak de blondie af in 30 minuten.
  6. Laat hem goed afkoelen en snij hem dan in stukken!
  7. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.