Bounty Dadel Snackballetjes

Een tijdje geleden was ik aan het werk met mijn lieve collega Julia. Op dat moment kwam net het recept van de healthy lion voorbij, en Julia vroeg zich af waarom ik er geen had meegenomen 😉 Omdat de Lion in kwestie al op was, besloot ik een gezonde en lekkere snack voor Julia te maken. Dat werden deze heerlijke bounty blissballs, met de toevoeging van wat dadels! Heerlijk! En ze waren ideaal om in de koelkast op mijn werk te bewaren, zodat Julia ook eens een gezonde snack had. Dus Juul, bij deze het recept… Ik ben benieuwd hoe ze smaken als jij ze maakt 🙂

Wat heb je nodig? (voor ca. 15 balletjes)

  • 125 gram kokosrasp
  • 45 gram gesmolten kokosolie
  • 8 dadels
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 100 gram pure chocolade

Hoe maak je deze snack?

  1. Ontpit de dadels en doe deze met de kokosrasp, vanillepoeder en gesmolten kokosolie in de keukenmachine. Meng dit tot je een kruimelig geheel krijgt.
  2. Maak van dit kruimelige geheel balletjes, dit lukt goed als je kneedt. Doe deze balletjes op een snijplankje en leg ze even 30 minuutjes in de vriezer.
  3. Smelt de chocolade au bain marie en haal dan de balletjes hier doorheen. Doordat de balletjes erg koud zijn, zal de chocolade snel stollen en dan klieder je een stuk minder. Top de chocolade af met wat kokosrasp.
  4. Bewaar de balletjes in de koelkast en snack ze!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *