Berenloop weekend

Ergens in maart boekte ik de tickets voor de Berenloop al. Het idee was om dit als verrassing te houden, zodat ik dit Bjorn voor zijn verjaardag kon geven. Door wat andere plannen, zag ik mezelf genoodzaakt om dit wat eerder bekend te maken dan gepland. Dat, en het feit dat ik heel slecht ben in verrassingen bewaren ? Maar goed, we konden in ieder geval de voorpret samen delen… En zo gingen wij afgelopen vrijdag naar Terschelling, voor een weekendje hardlopen en genieten van het, onverwachte, heerlijke weer! Bij deze een (foto)verslag van het leuke weekend en een recap van het hardlopen ?

Het was mooi onderweg! Lekker weertje en we hadden een goede overtocht naar Terschelling. Hier hadden we via Airbnb een schattig chalet gehuurd, in Midsland. Fietsen zaten erbij, dus dat ging dit weekend wel goed komen!

Zaterdag stond ons eerste loopje op het programma, de 5 kilometer bij de Kleintje Berenloop. Lekker rustig lopen en loslopen voor morgen ?

Nog even een selfie voor de start ?

Onderweg werd ik gespot door Wilja en Kelly, die me flink hebben staan toejuichen (zij waren niet de enige trouwens!) en me deze foto toestuurden!

Rustig lopen is ons allebei niet gelukt. Mijn idee was om 6’30 per kilometer te lopen, niet om de 5km in 29 minuten te lopen. Oeps…

Bjorn maakte het nog ietsje bonter, en liep 14 seconden van zijn PR op de 5 kilometer af ?

Na een lekker warme douche en een lunch hebben we ons dik aangekleed om lekker een strandwandeling te gaan maken!

De zelfontspanner is niet alleen handig voor hardloopfoto’s ?

Na de wandeling was het tijd voor een kopje muntthee. Even de handjes weer opwarmen!

En daarbij deze vegan bonbon, van rauwe cacao, dadels en noten, love it!

Terug in ons huisje was het tijd voor joggingbroeken, theetjes, warme kleedjes en schaatsen kijken! Zo lekker dat het schaatsseizoen weer begonnen is!

En we aten ’s avonds gewoon Hollandse pot haha! Prima carbload. Al ging er later op de avond, tijdens Netflix, nog een zak pepernoten naar binnen ?

Zondagochtend, tijd voor de halve marathon. Startvakselfie met Mirjam, Tanja en Bjorn. Mirjam en ik hadden allebei geen al te beste voorbereiding (Mirjam lag afgelopen week plat met griep én vergat al haar hardloopspullen onderweg naar Terschelling en ik liep na Berlijn niet verder dan 10 kilometer), dus we besloten samen te gaan lopen en wel te zien hoe het zou gaan!

Dat startvak in komen, was nog best een uitdaging! We passeerden de startstreep ongeveer na 8 minuten, maar konden toen wel lekker lopen. De eerste kilometers waren vooral opwarmen, ik had behoorlijk last van koude benen en voeten. Het tempo bleef vrij makkelijk en tot kilometer 10 ging het easy peasy! Toen moesten we het strand op, en dat vond ik wel even wat pittiger. We deden rustig aan, er zouden nog genoeg kilometers volgen!

Deze foto maakte ik rond kilometer 15, we waren net van het strand af. Ik verbaasde mezelf, omdat ik nog vrij makkelijk liep. Mirjam had het wat zwaarder, dus het was erg fijn dat we samen liepen. We hebben de laatste kilometers iets langzamer gelopen en ik heb Mirjam zoveel mogelijk geholpen door positief tegen haar te blijven en te blijven praten: resultaat? We hebben geen wandelpauze hoeven inlassen!

Mirjam wist er zelfs nog een flinke eindsprint uit te gooien (hoe dan MIr?) en zo finishten we in officieel mijn langzaamste halve marathon ooit! (En dit was mijn 10e haha!) Maar ik heb lekker gelopen, het was gezellig met Mirjam en ik blijk nog een prima basis te hebben na Berlijn, want zonder al te veel training fatsoenlijk een halve marathon lopen, was me anders echt niet gelukt!

Medailleselfie, whoehoeee!

Na het naar huis fietsen voelden de beentjes toch wel een beetje moe ? Maar hey, dat was niet gek…

’s avonds nog even lekker uit eten samen, in Onder de Pannen! We begonnen met dit heerlijke broodplankje met smeersels!

Als hoofdgerecht deelden we 3 soorten stoofvlees met frietjes, gebakken aardappels, rode kool en koolraapjes! Heerlijk!

En deze toetjes hadden we dik verdiend! Bjorn liep trouwens ‘rustig’ in 1:38… en hij kon ook wel een lekker toetje gebruiken haha!

Nou, al met al was het een geslaagd weekend op Terschelling! Ik vond de Berenloop erg tof om te doen en ik sluit niet uit dat ik nog eens terugkom voor deze loop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.