Back in shape #2

Een nieuwe reeks op mijn blog; Back in Shape! Waarin ik jullie mee ga nemen in mijn periode om Back in Shape te komen na mijn bevalling en de kraamtijd! Uiteraard zal het ook een stukje #momlife gaan zijn in deze reeks, want dat hoort inmiddels volledig bij mijn leven! Ik ga jullie in ieder geval meenemen in mijn week, de leuke en minder leuke dingen, een stukje weightloss en mijn workouts!

Maandag –ย Had ik een meeting met een stel meiden van mijn Centering Pregnancy groep, aka de ‘waggelclub’. We hebben elkaar ontmoet toen we allemaal nog maar mini buikjes hadden en inmiddels zijn we gegroeid met 12 kleine wondertjes en spreken we elkaar minimaal 1x per 2 weken (daarnaast sporten we soms met elkaar, of gaan we naar babyzwemmen!). Deze maandag gingen we lekker wandelen met z’n zessen. Dat was me nog eens een leuk gezicht: 6 vrouwen met baby en kinderwagen die een wandeling deden met elkaar. We werden dan ook door meerdere mensen aangesproken! Verder was ik deze dag niet bijzonder actief, maar ach, dat mag best eens ๐Ÿ˜‰

Dinsdagย – Deden Bodi en ik uitgebreid de boodschappen. Wandelend, uiteraard, dus stapjes genoeg gezet. Verder was het een druilerige dag, dus heb ik vooral lekker op de bank gezeten en nog wat in huis gerommeld. Niks mis mee!

Woensdagย – Ging ik overdag met Bodi langs mijn ouders, met het OV, dus dat was een beste onderneming met 2x overstappen. Gelukkig deed Bodi het erg goed en lag hij lekker te slapen in de kinderwagen. ’s Avonds was ik erg moe en zat ik niet lekker in mijn vel, maar besloot ik toch lekker te gaan hardlopen. Dit helpt mij vaak juist om mijn hoofd leeg te maken, en dat was ook wat ik nodig had. Ik liep 1,2km in, waarna ik 4x 400m sneller afwisselde met 600m รฉrg langzaam. Dit moest eigenlijk op hartslag, maar mijn hartslagsensor had er weinig zin in, dus deed ik het maar op gevoel. Het ging in ieder geval goed en ik kwam een stuk blijer thuis!ย Running is my therapy ๐Ÿ˜‰

Donderdag –ย Ging ik met een vriendin winkelen in Utrecht. Bodi ging mee in de kinderwagen en dit vond ik best een beetje spannend, want ik had natuurlijk geen idee hoe hij het ging doen en of hij het winkelen wat zou vinden ๐Ÿ˜‰ Gelukkig deed hij het erg goed en hebben wij lekker kunnen rondneuzen, terwijl Bodi het grootste gedeelte van de tijd heeft liggen slapen. We aten lekkere pannenkoeken bij Anna’s Pancakes en eind van de middag waren we weer thuis na een leuke dag!

Vrijdag – Begon ik de dag met een hardlooprondje! LaCoach vindt m’n pasfrequentie wat aan de lage kant, dus daar moet aan gewerkt worden! Ik deed 5 blokken van 6 minuten op duurlooptempo en 2 minuten met een hogere pasfrequentie – maar wel op hetzelfde tempo. Dat laatste lukte niet helemaal, want ik versnelde echt wel iets, maar het was miniem en mijn pasfrequentie kreeg ik goed boven het afgesproken aantal. Het was wel echt werken en het voelde heel onnatuurlijk, maar ach, I did it! In de middag nog lekker een wandeling naar de markt gemaakt en in de avond zat ik heerlijk met slapende baby op mijn buik op de bank! Prima begin van het weekend dus!

Zaterdag –ย Wilde ik eigenlijk naar Back in Shape training, maar ik werd te laat wakker! Oeps! Omdat het lekker weer was, besloten Bjorn en ik lekker te gaan wandelen met Bodi. Het was een fijne wandeling, van ongeveer 7 kilometer. In de middag kwamen mijn schoonouders gezellig langs en in de avond vermaakten we ons met Wie is de Mol! Jullie ook zo blij dat dit weer begonnen is??

Zondag –ย Vroeg uit bed om te gaan babyzwemmen met de mannen! Na een halfuurtje druk te zijn geweest in het water, was Bodi behoorlijk moe en gingen we naar huis. Thuisgekomen hebben Bjรถrn en ik ons allebei omgekleed om te kunnen hardlopen; eerst ging ik, voor een training op duurlooptempo met 10x 1 minuut versnellen. De versnellingen gingen erg lekker en ik maakte voor het eerst na mijn bevalling weer 7 kilometer! Jeeej! In het centrum wisselde ik Bjรถrn af; hij ging zijn duurloop doen en ik ging naar huis wandelen met Bodi, die lekker lag te slapen in de kinderwagen ๐Ÿ˜‰ in de middag zijn we nog even op bezoek geweest bij mijn zusje en de avond hebben we heerlijk doorgebracht op de bank met Heel Holland Bakt ๐Ÿ™‚

Weightloss:ย 400 gram deze week. Het had best meer mogen zijn, maar kleine stapjes zijn ook stapjes! ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.