Appel cranberry flappen

Als ik aan kerst en oud&nieuw denk, dan denk ik altijd aan de oliebollenkraam die in de stad staat. De geur van de vers gebakken oliebollen, die ervoor zorgt dat je het liefst meteen 10 van die bollen kopen wilt. Nu liep ik afgelopen dinsdag langs een oliebollenkraam en zag ik ook verse appelflappen liggen. Heerlijk. Misschien ben ik nog wel meer fan van appelflappen dan van oliebollen.

Voor kerst en oud&nieuw is het heerlijk als je lekkere hapjes op tafel kan zetten, die niet teveel tijd kosten en waar je weinig aandacht aan hoeft te besteden. Des te meer tijd heb je namelijk voor je gezelschap. En dat is toch eigenlijk wat je wilt?

Wat heb je nodig voor 20 mini flappen?

 • 10 plakken bladerdeeg
 • 1 elstar appel
 • 50 gram gedroogde cranberries
 • snufje vanillepoeder
 • 1 geklutst ei
 • 2 tl kokosbloesemsuiker
 • 3 tl amandelmeel

Hoe maak je deze mini flappen?

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en snij deze diagonaal in 2 delen.
 3. Snij de appel in kleine blokjes (schillen is niet nodig) en meng dit met de gedroogde cranberries en het snufje vanillepoeder.
 4. Pak 2 kommetjes. In de ene kluts je het ei, in de ander meng je de kokosbloesemsuiker met het amandelmeel.
 5. Pak een plakje bladerdeeg, vul deze met de appel/cranberry vulling en vouw het bladerdeeg dicht. De randjes kan je aanduwen met een vork. Dit geeft een leuk effect én het verkleint de kans dat de vulling naar buiten komt tijdens het bakken.
 6. Als alle flapjes gemaakt zijn, bestrijk je deze met het ei en strooi je er wat van je kokosbloesemsuiker/amandelmeel mengsel heen.
 7. Bak de flapjes gaar in ongeveer 15 minuten.
 8. Warm het lekkerst, maar koud ook goed te eten ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.