10 redenen waarom ik van hardlopen hou!

Wat mij betreft is hardlopen de leukste sport ter wereld. Sport, hobby, het is me eigenlijk om het even. Het is in ieder geval de sport die ik het liefst beoefen. Ik vind met gewichten bezig zijn in de gym echt leuk, maar het liefst trek ik mijn schoenen aan en doe ik een rondje. Waarom? Let me tell you why… 🙂

1. Het kan altijd en overal – Dat is het fijne aan hardlopen. Het maakt niet uit waar je bent. Het maakt niet uit met wie je bent. Het maakt niet uit wanneer je ergens bent. Schoenen aan en gaan! Heerlijk!

2. Running therapie – Omdat hardlopen voor mij echt therapeutisch werkt. Als ik een rotdag heb: schoenen aan en gaan. Heb ik een pittige dienst gehad op mijn werk en moet ik mijn hoofd even legen: schoenen aan en lekker een rondje maken. Na een rondje is mijn hoofd vaak een stuk leger en rustiger. Hardlopen helpt mij echt

3. De natuur – Je leert de natuur op een heel andere manier kennen als je er hardlopend doorheen gaat. Je ziet andere dingen, je beleeft de ondergrond anders, je neemt de geur van de omgeving goed op. Hardlopen laat je de wereld door een mooie bril zien!

4. Outfits – Leuke hardloopoutfits maken het lopen net een stukje leuker! Er zijn tegenwoordig zoveel leuke merken en outfits. Je kan van de straat echt je runway maken.

5. Regen – Hardlopers waarderen de regen. Het voelt zo bad ass om lekker door de regen heen te rennen. Gewoon meters maken terwijl de verfrissende druppels om je heen vallen. Verfrissende druppels die ervoor zorgen dat jij het net een stukje minder warm hebt. Heerlijk!

6. Goed begin van de dag – Zo heerlijk, ’s morgens je wekker een uurtje eerder zetten, banaantje eten, schoenen aan en gaan. De wereld die nog slaapt, vogeltjes die fluiten, de zon die langzaam op komt… Na een run een verfrissende douche nemen, een ontbijtje eten… Beter kan je dag eigenlijk niet beginnen!

7. Ontdekkingstocht – Soms is hardlopen net één grote ontdekkingstocht: je ontdekt veel nieuwe plekken als je hardlopend de stad verkent. Je ontdekt leuke parkjes, mooie gebouwen, schattige bruggetjes; allemaal plekken die je misschien eerder niet gezien hebt!

8. Uitdaging – Hardlopen blijft uitdagend. Je kan jezelf blijven ontwikkelen en dat maakt het ook zo leuk! Het blijft leuk om jezelf doelen te stellen en hieraan te werken!

9. Beter slapen – Ik slaap daadwerkelijk beter als ik een goede run heb gehad: ik slaap langer en dieper. Mijn lichaam kan dan lekker herstellen en dat is erg fijn!

10. One big, happy family – Hardlopers vormen een grote familie. Ga maar eens hardlopen: iedere andere loper die je tegenkomt zal je groeten en even zijn/haar hand opsteken. Rondjes op zondagochtend zijn hier bij uitstek erg goed voor: veel mensen liggen nog in bed, alleen lopers zijn op pad. Iedere kilometer is wel iemand die je een goede morgen wenst. Als dat geen goede start van je dag is… 🙂

Wat maakt hardlopen zo leuk voor jou?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *