Zuurdesembroodje met warm vlees

Vorige week ontving ik een heerlijk zuurdesem meergranenbrood van www.besteldesembrood.nl. Deze site biedt meerdere soorten zuurdesembrood aan, die je online kan bestellen en die je zelf nog even af moet bakken. Ik werd door hen uitgedaagd om een smaakvol receptje te maken met hun brood. Ik ben aan de gang gegaan met een broodje die ik graag maakte toen ik nog bij mijn vroegere bijbaan werkte, in het restaurant van de Makro. Echter maakte ik toen een iets minder verantwoorde versie. 

Wat heb je nodig voor 2 broodjes warm vlees?

  • 4 ruim gesneden sneetjes zuurdesembrood
  • Paar plakjes komkommer
  • Handje ijsbergsla
  • 60 gram fricandeau
  • 100 ml halfvolle melk
  • 50 gram pindakaas
  • 1 el sojasaus
  • 10 gram honing
  • 1/2 tl sambal
  • Scheutje olijfolie

Hoe maak je dit broodje?

  1. Eerst maken we de pindasaus. Doe de halfvolle melk, pindakaas, sojasaus, honing en sambal in een steelpannetje. Verwarm dit op het fornuis en blijf dit goed roeren. De saus zal langzaam indikken. Als de saus dik genoeg is, zet je het vuur uit.
  2. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak hier de plakjes fricandeau in tot ze een beetje bruin zijn.
  3. Leg 2 sneden brood neer. Beleg beide met komkommer, ijsbergsla, fricandeau en doe er een schep pindasaus op. Doe hier de 2e snee brood bovenop en serveer deze broodjes!
  4. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per broodje:
446 kCal
Eiwit: 22 gram
Koolhydraten: 38 gram
Vezels: 6 gram
Vetten: 27 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.