Zomerse hangoptaart

De combinatie mango en passievrucht vind ik echt een match made in heaven. Fris, maar toch zoetig. Ideaal voor dit jaargetijde, maar vooral ook een ideale combinatie in taartjes. Toen mijn vriend vroeg wanneer ik toch eindelijk weer eens een hangoptaart ging maken (hoezo favoriet?), ben ik wat van mijn standaard recept afgeweken, en heb ik er een zomerse draai aan gegeven. Hallo hangoptaart met mango en passievrucht!

Wat heb je nodig?

  • 80 gram speltmeel
  • 4 medjoul dadels
  • 60 gram gesmolten roomboter of kokosolie
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaas- of koekkruiden
  • 500 ml hangop
  • 30 ml honing
  • 4 passievruchten
  • 250 gram mango
  • 150 ml sinaasappelsap
  • 6 blaadjes gelatine
  • 3 el chiazaad
  • Bakvorm van 18 of 20 cm

Hoe maak je deze taart?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakvorm met bakpapier
  2. Maal de dadels fijn in de keukenmachine. Voeg hier het speltmeel, de gesmolten roomboter, het bakpoeder en de speculaas- of koekkruiden aan toe. Kneed dit tot het een mooi deeg is. Doe dit in de bakvorm, en bak je bodem in 15 minuten af. Laat deze goed afkoelen.
  3. Week 6 gelatineblaadjes in een bakje water.
  4. Doe de hangop met de 30 ml honing in een schaal en mix dit.
  5. Haal de gelatineblaadjes uit het water en knijp ze goed uit. Doe 25 ml sinaasappelsap in een pannetje en roer hier de blaadjes gelatine in los. Doe dit door de hangop en mix dit erg goed.
  6. Doe de helft van de hangop op de bodem van de taart en zet in de koelkast.
  7. Doe de mango met 50 ml sinaasappelsap in de blender en mix dit de mango helemaal fijn is.
  8. Doe de helft van dit mengsel door de resterende hangop heen. Doe dit op het eerste hangop deel en zet terug in de koelkast.
  9. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten. Voeg dit toe aan het mangomengsel en doe hier nog wat sinaasappelsap bij (beetje op gevoel, het moet niet te dik en niet te dun zijn). Voeg hier het chiazaad aan toe en doe dit op de hangoplagen.
  10. Laat de taart minstens 6 uur opstijven in de koelkast.
  11. De bovenste laag zal niet helemaal hard worden, maar stevig genoeg blijven om op de taart te blijven zitten. Als je hem aansnijdt, druipt het ietwat over de randjes heen. Ideaal voor goede instagram foto’s 🙂
  12. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *