Zomerfruitvlaai

Ik word zo gelukkig van al dat fijne zomerfruit in de winkel! Aardbeien, watermeloen, frambozen, bramen, blauwe bessen… ik eet het allemaal aan de lopende band momenteel! Maar het is natuurlijk ook heel fijn om in een taartje te verwerken. En deze zomerfruitvlaai is daar het smakelijke bewijs van!

Wat heb je nodig voor deze vlaai? 

  • 200 gram speltmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 100 gram roomboter
  • 50 gram kokosbloesemsuiker
  • 2 eieren
  • 500 ml melk
  • 75 gram honing
  • 50 gram custardpoeder
  • fruit naar keuze

Hoe maak je deze vlaai?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe het speltmeel, amandelmeel, roomboter, kokosbloesemsuiker en 1 ei in een kom en kneed dit tot een deeg. Bekleed de vlaaivorm met dit deeg. Bak de bodem af in 15 minuten en laat deze afkoelen.
  3. Ondertussen maak je de vulling. Klop 1 ei met de helft van de honing los in een kom. Doe hier 150 ml melk en de custardpoeder bij. Roer dit goed door.
  4. De overige melk en honing doe je in een steelpannetje en breng je, al roerend, aan de kook. Als het kookt voeg je de kokende melk toe aan de inhoud van de kom en dit roer je goed rond. Als het gemengd is, doe je het terug in de steelpan en breng je het weer aan de kook. Doe dit langzaam. Het zal gaan indikken. Dit duurt even, maar als het gebeurd, gaat het ook snel. Doe de pudding in een schone kom, dek af met een folietje en laat afkoelen in de koelkast.
  5. Als zowel de bodem als de pudding afgekoeld zijn, ga je weer verder. Je vult de bodem met de pudding. Hierna serveer je de pudding met fruit naar keuze. Ik gebruikte hiervoor aardbeien, blauwe bessen en frambozen.
  6. Eet smakelijk!

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *