Zoete honing popcorn

Enkele weken geleden ontving ik van lekkerhoning.nl enkele van hun soorten honing, om die te verwerken in mijn baksels. Mocht je me al wat langer volgen, dan weet je dat ik honing een erg fijn product vind, die vaak ik mijn baksels terug te vinden is. Ik ontving onder andere de frambozenhoning, een zoetige honing met een licht pittige nasmaak. Omdat honing lekker veelzijdig is, wilde ik het niet alleen maar in taartjes verwerken. Dus maakte ik deze lekkere honing popcorn! Te zien aan hoe snel het op was, was het een geslaagd receptje!

Wat heb je nodig voor 1 flinke portie?

 • 50 gram popcorn
 • 10 gram roomboter
 • 20 gram frambozenhoning*
 • 1 tl water
 • snufje zout

(*je kan natuurlijk ook een andere soort honing gebruiken)

Hoe maak je deze popcorn?

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier
 2. Doe de popcorn in een kom
 3. Smelt de roomboter en voeg de honing, het water en het snufje zout toe. Laat dit een minuutje doorkoken.
 4. Giet dit mengsel over de popcorn en meng dit goed, zodat alle popcorn bedekt is. Verdeel de popcorn over de bakplaat en bak ze 10 – 12 minuutjes. Hou het de laatste minuten goed in de gaten, het kan snel zijn en verbrande popcorn is natuurlijk niet lekker.
 5. Laat de popcorn goed afkoelen, zodat hij lekker knapperig wordt!
 6. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per portie:
329 kCal
Eiwit: 4 gram
Koolhydraten: 42 gram
Vezels: 6 gram
Vetten: 16 gram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.