Zoete aardappel brownie

Het maken van deze brownie heb ik heel lang uitgesteld. Waarom? Omdat ik niet zo fan ben van zoete aardappel. What? Really? Jup, echt. Ik vind het gewoon niet zo lekker. Deze brownie stond al best even op mijn ‘to-bake’ lijstje, maar ik bleef het maar uitstellen. Want ja. Wat nou als ik hem niet lekker vond en de brownie niet op zou eten? Dat zou toch zonde zijn? Om een lang verhaal kort te maken: ik heb een zoete aardappel brownie gebakken en: ik vond hem lekker. Géén zoete aardappelsmaak! Jeeej!

Wat heb je nodig? (voor een bakvorm van 18 cm doorsnede)

  • 250 gram zoete aardappel
  • 1 ei
  • 40 gram amandelmeel
  • 25 gram speltmeel
  • 100 gram dadels
  • 4 el cacao
  • 2 el honing
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • Optioneel, ter garnering: kokosrasp en gehalte hazelnoten

Hoe maak je deze brownie?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier
  2. Schil de zoete aardappelen. Snijdt ze in partjes, doe ze in een pan met water en breng ze aan de kook, tot ze kruimig zijn. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.
  3. Meng het amandelmeel met het speltmeel, 3 elcacaopoeder, kaneel, gember en vanille.
  4. Ontpit de dadels en doe deze met de afgekoelde zoete aardappel en het ei in de keukenmachine. Maal ze samen fijn, tot het een redelijk egaal mengsel is. Je zal misschien wel wat stukjes dadel blijven zien. Dat is niet erg. Voeg dit mengsel toe aan het meelmengsel en meng dit goed met elkaar.
  5. Bak de brownie af in 30 minuten en laat deze afkoelen.
  6. Meng de honing en de el cacao en verdeel dit over de brownie. Strooi hier je garnering overheen en bewaar je brownie in de koelkast!
  7. Enjoy!

Voedingswaarden per portie (1/8e deel)
158 kcal
Eiwit: 5 gram
Koolhydraten: 16 gram
Vezels: 4 gram
Vetten: 7 gram

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.