Zevenheuvelenloop met Team Aftershokz!

Afgelopen zondag was het zover: de Zevenheuvelenloop! πŸ™‚ Het werd mijn 3e editie alweer. Er zijn weinig loopjes die ik 3x gedaan heb, dus dat zegt genoeg over hoe leuk ik die 7 heuvels vind! Dit zeg ik nu hΓ¨… Want op het moment dat ik in het startvak sta, vraag ik me serieus af waarom ik mijn kuiten dit aan wil doen. Maar ik was uitgenodigd door Aftershokz, om in hun team mee te lopen! Eerder had ik al een leuk samenwerking met hen,Β en reviewde ik de fijne Trekz Air, dus het leek mij onwijs leuk om in hun team mee te mogen doen!

Mijn dag begon al goed. NOT! Sta je op Utrecht Centraal, komt de mededeling dat de treinen naar Nijmegen niet rijden! Top. Dan maar rondreizen via Den Bosch. Wat veel mensen deden, dus het was een gezellige en drukke bedoeling in de trein!

Ik kwam ietsje later dan gepland aan in het ROC, waar we met Team Aftershokz hadden afgesproken. Van te voren hadden we al mogen aangeven welke kleur Trekz Air we wilden hebben, en we kregen er ook nog deze toffe buidel bij! En een shirt, waarin we mochten lopen, waardoor we ook goed herkend zouden worden door fotograaf Max onderweg!

Met mede teamies Dagmar en Sharona πŸ™‚

OmdatΒ  het allemaal iets meer tijd in beslag nam, dan er gepland was, was het wat haasten om foto’s te maken. We stonden namelijk allemaal in verschillende startvakken. Ik kan niet zo goed tegen startvakstress haha. Op het moment dat deze foto’s gemaakt werden, was mijn startvak namelijk al open. En er moesten nog foto’s worden gemaakt. En ik moest mijn spullen nog weg brengen. En ik wilde eigenlijk mijn vriend nog even zien. En ik moest mijn startvak nog vinden. Gelukkig zijn er leuke foto’s gemaakt, voordat ik weg kon!

Samen met Noortje op stap gegaan. Tas gedropt en toen gezocht naar het startvak. Te weinig tijd om mijn vriend nog even te zien, dus die heb ik maar even gevolgd in de app. Noortje is trouwens stiekem het startvak in gesneaked, maar ach, ze is een snelle loper, dus dit was voor haar alleen maar goed. En stukken gezelliger om samen te zijn tot de start, al wist ik dat ik Noortje 2 meter na de startstreep al kwijt zou zijn. Lekker muziekje op gezocht, Trekz Air aan en gaan!

De eerste kilometers van de Zevenheuvelenloop zijn easy. 3 kilometer vlak. Niet te snel vertrekken Petra! Sinds Berlijn is mijn conditie wel weer aardig terug, maar ik vind het nog erg lastig om in te schatten hoe diep ik kan gaan, zonder na 5 kilometer neer te vallen en niet meer overeind te kunnen komen. Dus het idee was: rustig lopen, genieten en wat overhouden voor de heuvels!

Na die 3 kilometer wordt het minder leuk: vals plat. En vals plat, dat vinden mijn kuiten niet leuk. Ik merkte al snel dat ze vol liepen en overwoog even om te gaan stretchen. Gelukkig was dit niet nodig. Net voor kilometer 5 kwam de eerste waterstop. Even wat gedronken en door. Ik liep redelijk stabiel, maar wist dat nu het echte zware punt ging komen: de heuvels!

Ik weet van eerdere edities dat de heuvels pittige klimmetjes zijn, maar dat dit een kwestie van even doorbijten is, omdat ze niet onwijs hoog zijn. Het ging lekker en ik kon naar beneden telkens herstellen. Bij kilometer 10 maakte Max deze leuke foto en toen kon ik door richting het leukste stuk. Vanaf kilometer 11 is het namelijk dalen. En dalen is een feestje!

Net voorbij kilometer 14 zag ik teamie Ilona, die echt een onwijs goede tijd aan het lopen was. Zelf zag ik ook dat ik lekker liep en dat ik op schema lag om mijn snelste Zevenheuvelenloop te lopen. Of ik echt snel was dit jaar? Neuhh, want ik liep dezelfde tijd als mijn 10EM PR, en dat is ruim een kilometer verder πŸ˜‰ Laten we het erop houden dat eerdere edities gewoon minder goed gingen!

Met een laatste kilometer van 5’12 kwam ik over de finish en kreeg ik de felbegeerde medaille! Nice! Ik heb een heerlijke loop gehad, genoten van fijne muziek via mijn Trekz Air en ook onwijs genoten van het mooie uitzicht tijdens de loop!

Daarna was het een kwestie van de kroeg in met mijn loopmaatjes van BodyRun. Supertof: bijna iedereen liep zondag een PR tijdens de Zevenheuvelenloop! Piekmomentje dit. En wie weet zit er volgend jaar wel weer meer in πŸ™‚

 

EΓ©n reactie

  1. Heerlijk lopen met de aftershockπŸ‘ Dankzij jou review toentertijd heb ik er van de zomer ook 1 aangeschaft en nog steeds geen spijt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.