Zebra hangoptaart met framboos en blauwe bessen

Hoe kleurrijker een taart eruit ziet; hoe moeilijker hij lijkt om te maken. Hoewel deze toffe taart spectaculaire zebrastrepen heeft met frambozen en blauwe bessen smaak, is het echt een eitje om te maken! Ik ga jullie hier stap voor stap in meenemen, zodat deze mooie taart ook op jullie aanrecht kan verschijnen!

Wat heb je nodig? (bakvorm doorsnede 20cm)

Voor de bodem:

  • 75 gram amandelmeel
  • 75 gram havermout
  • 2 el kokosolie
  • 6 dadels
  • 2 el warm water
  • 1 el cacao

Voor de frambozenlaag:

  • 250 ml hangop
  • 100 gram frambozen
  • 1 el honing
  • 1 el sinaasappelsap
  • 4 blaadjes gelatine

Voor de blauwe bessenlaag:

  • 250 ml hangop
  • 100 gram blauwe bessen
  • 1 el honing
  • 1 el sinaasappelsap
  • 4 blaadjes gelatine

Hoe maak je deze taart?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier.
  2. Doe alle ingredienten voor de bodem in een beslagkom en kneed dit tot een deeg. Het kan even duren voordat de dadels fijn zijn; je kan eventueel een extra eetlepel warm water toevoegen. Verdeel het deeg over de bodem en bak deze af in 12 à 15 minuten. Laat dit goed afkoelen.
  3. Nu maken we de zebralagen. Dit doe je beide op dezelfde manier; dus ik leg het 1 keertje uit. Doe de 4 gelatineblaadjes in een bakje koud water. Doe de hangop met het fruit en de honing in een blender en maal dit fijn. Doe dit in een beslagkom. Pak een steelpannetje en doe hier 1 el sinaasappelsap in. Knijp de gelatineblaadjes uit en doe deze in het steelpannetje. Verwarm dit al roerend, zodat de gelatine oplost. Mix dit mengsel dan door het hangopmengsel. Dit doe je voor beide fruitlagen; zet beide kommen naast elkaar.
  4. Pak de taartvorm en pak 2 lepels; voor ieder hangopbakje eentje. Schep om en om 3 eetlepels op elkaar in het midden. Door het gewicht zal dit gaan uitlopen, waardoor je, na het koelen, deze mooie lagen krijgt.
  5. Zet, als alle hangop verdeeld is, de taart minimaal 4 uurtjes in de koelkast.
  6. Eet smakelijk!

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.