Yoghurttaart met aardbeien

Enorm genieten, iedere zomer weer… verse aardbeien! Mijn vader heeft rijen in de tuin staan, en ik geniet van de zoete smaak van de verse aardbeien. Natuurlijk kan je ze in maart of april al in de winkel krijgen, maar er gaat erg weinig boven de verse zoete aardbeien uit de moestuin van mijn vader 🙂 En deze heerlijke aardbeien verwerkte ik in deze heerlijke ontbijttaart! Want taart als ontbijt: je mag me ervoor wakker maken!

Wat heb je nodig voor deze taart? (doorsnede 18 cm)

Voor de bodem:

  • 75 gram speltmeel
  • 40 gram amandelmeel
  • 30 gram honing
  • 15 gram kokosolie
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder

Voor de yoghurtlaag:

  • 500 ml yoghurt
  • 100 gram aardbeien
  • 100 gram honing
  • 8 blaadjes gelatine
  • 2 scheutjes appelsap

Hoe maak je deze taart?

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie. Meng alle ingredienten voor de bodem tot een deeg en bedek hier de bodem mee. Doe deze in de oven en bak hem gaar in 15 minuten. Laat hierna de taartbodem volledig afkoelen.
  3. We gaan de taart opdelen in 2 lagen. We maken eerst de gewone yoghurtlaag. Week 4 blaadjes gelatine. Doe 300 ml yoghurt in een schaal, voeg 50 gram honing toe en meng dit. Knijp de gelatine uit en los deze op in een scheutje appelsap. Als de gelatine opgelost is, roer je dit door de yoghurt heen. Zet dit even op zij.
  4. Voor laag 2 doen we 100 gram aardbeien met 200 ml yoghurt en 50 gram honing in de blender. Blend dit tot de aardbeien helemaal vermalen zijn. Week 4 blaadjes gelatine. Doe de aardbeienyoghurt in een schaal. Knijp de gelatine uit en los deze op in een scheutje appelsap. Als de gelatine opgelost is, roer je dit door de aardbeienyoghurt heen. Zet dit even op zij.
  5. Bak de taartvorm en beide schalen met yoghurt. Schep 3 el van de gewone yoghurt in het midden. Hier schep je 3 el aardbeienyoghurt bovenop. Je zal zien dat de laagjes iets uitlopen. Herhaal dit om en om tot alle yoghurt op is.
  6. Zet de taart in de koelkast en laat hem hier 4 uurtjes staan. Serveer eventueel met aardbeien voordat je gaat eten:)

Voedingswaarde per portie (1/6e deel)
228 kCal
Eiwit: 10 gram
koolhydraten: 28 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 8 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.