Yoghurtkoekjes

Het maken van yoghurtkoekjes leek mij een leuk idee. Als je met kwark kan bakken, moet het met yoghurt ook wel lukken. En zo ging ik wat experimenten er ontstonden deze yoghurtkoekjes. Al weet ik niet goed of ik het koekjes moet noemen. Ze zijn niet bepaald knapperig. Ze hebben meer de structuur van pannenkoekjes of platte broodjes. Maar alsnog zijn het fijne tussendoortjes, dus blijf ik ze gewoon koekjes noemen 🙂

Wat heb je nodig voor 10 koekjes?

  • 175 ml yoghurt
  • 100 gram speltmeel
  • 1 ei
  • 30 gram honing
  • 75 gram cranberries
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout

Hoe maak je deze yoghurtkoekjes?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de ovenplaat met bakpapier
  2. Meng de yoghurt met het ei en de honing. Voeg hierna het speltmeel, bakpoeder en het zout toe en mix dit tot een egaal beslag. Roer hierna de cranberries door dit beslag heen.
  3. Schep met een lepel hoopjes beslag op het bakpapier en smeer deze wat uit; je wilt namelijk koekjes krijgen en geen bolletjes.
  4. Bak de koekjes in 15 minuten gaar.
  5. Laat ze goed afkoelen en bewaar in een luchtdichte trommel
  6. Eet smakelijk

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *