Yoghurtcake met blauwe bessen

Nu de lente er weer aankomt (ja toch? ik vind dat je dat begin maart best zeggen kan), krijg ik weer zin in frisse smaken. Frisse smaken in combinatie met zoetig fruit. Deze cake is dus ook ideaal als lentesnack; de frisse smaak van de yoghurt, die combineert met de friszoetige smaak van de blauwe bessen. Deze cake is makkelijk om als foodprep te gebruiken. Maak deze cake, snij hem in plakken en vries hem in porties in, dan kan je iedere dag een gezonde snack mee pakken!

Wat heb je nodig?

  • 225 gram speltmeel
  • 125 gram blauwe bessen
  • 125 gram magere yoghurt
  • 75 gram kokosolie
  • 3 eieren
  • 50 gram honing (hou je van zoeter? gebruik dan 75 gram)
  • Sap van 1 citroen
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • snufje zout

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Smelt de kokosolie, voeg de kokosolie, yoghurt, citroensap en honing toe en klop dit romig.
  3. Doe de speltmeel, vanillepoeder, bakpoeder en zout in 1 kom, meng dit en voeg vervolgens alle natte ingrediënten toe. Mix dit tot het cakebeslag. Roer als laatste de blauwe bessen erdoor. Doe dit niet te enthousiast, want dan is je cake helemaal paars 😉
  4. Bak de cake gaar in 60 à 70 minuten. Hou hem goed in de gaten, het kan soms snel gaan.
  5. Laat de cake afkoelen en snij in 12 plakken.
  6. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per plak:
163 kCal
Eiwit: 5 gram
Koolhydraten: 15 gram
Vezels: 2 gram
Vetten: 9 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *