Yoghurt pancakes

Waarom zou je alleen in het weekend verwenontbijtjes voor jezelf maken? Ik vind iedere dag geschikt voor een luxer en uitgebreider ontbijtje. Natuurlijk is er niets mis met een kommetje kwark met granola en fruit, maar als ik mocht kiezen, mag je mij ’s morgens wel wakker maken met deze lekkere fluffy pancakes!

Wat heb je nodig (voor 2 porties):

  • 100 gram speltmeel of havermeel
  • 160 gram yoghurt
  • 10 gram honing
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 1 ei
  • 3 à 4 el water (even kijken hoe dik je beslag is)
  • roomboter of kokosolie om de pannenkoekjes in te bakken

Hoe maak je de pancakes?

  1. Doe het meel, de bakpoeder en de baking soda in een kom, roer dit door elkaar.
  2. Voeg de honing, het ei, de yoghurt en het water toe. Check even hoe dik je beslag is. Het zal vrij stevig zijn. Mocht je het nog te dik vinden, voeg dan een eetlepel water extra toe.
  3. Verhit boter of olie in de pan en maak kleine hoopjes beslag. Door de bakpoeder en baking soda zal het beslag aardig rijzen, zodat er mooie fluffy pancakes ontstaan. Bak de pancakes aan beiden kanten mooi bruin.
  4. Maak een stapeltje van de pannenkoeken. Besmeer ze bijvoorbeeld met jam of honing, doe er laagjes kwark tussen, of mascarpone met aardbeitjes. Wees creatief. Leuk om af te toppen met kokosrasp en /of fruit!
  5. Eet smakelijk!

 

3 comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.