Yoghurt citroen gembercake

Oke, voor deze cake moet ik jullie even waarschuwen. Ik ben gek op de combi gember/citroen en deze cake was voor mij dus echt heaven! Ik weet zeker dat jullie hem ook gaan waarderen en dat het zomaar eens zo kan zijn, dat het een van je favoriete tussendoortjes wordt! De zachte smaak van de yoghurt combineert namelijk zó goed met het friszure van de citroen, het kruidige van de gember en het zoete van de honing. En de cake blijft ook een beetje soft in het midden, en dat vind ik altijd zo lekker! Mjam, winner deze cake! Enne… 124 kCal per plak! 

Wat heb je nodig?

  • 250 gram yoghurt
  • 200 gram speltmeel
  • 100 gram honing
  • 50 gram gesmolten roomboter
  • 3 eieren
  • rasp + sap van 2 citroenen
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 cm verse gember, geraspt

Hoe maak je deze cake?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakvorm met bakpapier
  2. Doe de yoghurt met de roomboter en de eieren in een kom en klop dit luchtig. Voeg vervolgens de honing, het citroensap, de citroenrasp en de gemberrasp toe en meng dit goed.
  3. Voeg het speltmeel en de honing toe en mix dit er doorheen.
  4. Doe het beslag in de bakvorm en bak hem gaar in 50 minuten.
  5. Laat de cake langzaam afkoelen, anders kan hij instorten.
  6. Geniet ervan!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.