Wraptaart

Twee weken geleden gaf Facebook een feestelijke melding: the boyfriend en ik waren 5 jaar bevriend op Facebook! Omdat we niet ieder Social Media jubileum vieren, maar dit toch wel een leuke was, besloot ik taart te maken als avondeten. Wraptaart wel te verstaan! 🙂

Wat heb je nodig voor 3 wraptaartjes?

  • 1 pak mini wraps (hier zitten er 12 in)
  • 250 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika
  • 100 gram mais
  • 1 rode ui
  • 1 prei
  • 1 pak tomatenblokjes
  • 3 el rode pesto
  • 1 tl komijn
  • 1 tl koriander
  • peper & zout
  • Evt kaas (dit liet ik achterwege)

Hoe maak je deze wraptaartjes?

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snij de rode ui, prei en paprika in blokjes. Meng dit met de mais.
  3. Rul de gehakt gaar in een wokpan, voeg de groenten toe en roer dit goed door. Doe hier de tomatenblokjes, het komijn, koriander, peper en zout bij. Laat dit goed warm worden, zodat het vocht uit de tomaten wat verdampt. Je wilt geen ‘te natte’ saus hebben (dan wordt je taartje zo klef).
  4. Nu ga je de taartjes bouwen! Hou 3 wraps achter de hand, deze zijn strakjes voor de bovenkant.
  5. Je maakt taartjes door laagjes te maken: wrap, beetje vulling, wrap, beetje vulling, wrap, beetje vulling. De laatste wrap (1 van de 3 die je achter de hand hebt gehouden) besmeer je aan de bovenkant met 1 eetlepel rode pesto. Hier kan je eventueel nog geraspte kaas overheen strooien. Doe deze wrap bovenop de laatste laag vulling.
  6. Doe de taartjes in de oven, bak ze 15 minuten.
  7. Je kan de taartjes zo eten, maar ook serveren naast een lekkere salade.
  8. De taartjes zijn koud de volgende dag ook prima. Lekker voor bij de lunch!
  9. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *