Wortelkoekjes

Heerlijk, hoe je groenten gewoon kan gebruiken in koekjes, cakes en taartjes. Nu had ik wortel al wel vaker in cakes en taartjes gebruikt – zelfs in cupcakes – maar nog niet in koekjes. Maar, beredeneerde ik, dit moest toch prima kunnen? Mijn eerste poging was meteen een schot in de roos. Kruidige wortelkoekjes met de zoete bite van rozijnen. Jum! En jij kan ze nu ook maken!

Wat heb je nodig voor 10 koekjes?

  • 75 gram rozijnen
  • 45 gram roomboter
  • 100 gram speltmeel
  • 80 gram havermout
  • 40 gram honing
  • 150 gram wortels
  • 1 ei
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl speculaaskruiden
  • 1 snufje zout

Hoe maak je deze koekjes?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de rozijnen in een kommetje lauwwarm water en laat ze 15 minuten wellen.
  3. Doe de speltmeel, havermout, bakpoeder, speculaaskruiden en het zout in een kom en meng dit met elkaar.
  4. Smelt de roomboter. Doe dit met de honing, het ei en de wortels in de blender. Blendt dit tot het een egale massa is. Schep deze massa bij het droge mengsel en kneedt hier een deeg van. Voeg als laatste de geweekte rozijnen toe.
  5. Maak 10 bolletjes en duw deze plat tot koekjes. Bak de gaar in ongeveer 20 à 25 minuten
  6. Eet smakelijk!

Voedingswaarden per koekje:
149 kCal
Eiwit: 4 gram
Koolhydraten: 21 gram
Vezels: 5 gram
Vetten: 5 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.