Wortelcake met walnoten

Ik heb me in Toronto best suf zitten eten aan carrot cake cupcakes. Ik geef de schuld aan het minieme ontbijtbuffet: naast geroosterd brood en bananen waren cupcakes de enige andere optie. Maar hierdoor kreeg ik wel meer waardering voor de carrot cake, en besloot ik thuis hiermee aan de slag te gaan. Back to normal: een gezond tussendoortje preppen voor de komende week, zodat ik geen foute koekjes en snoepjes ga snacken!Β 

Wat heb je nodig?

  • 125 gram kokosolie
  • 125 gram kokosbloesemsuiker
  • 125 gram speltmeel
  • 150 gram wortelrasp
  • 50 gram walnoten + extra voor de garnering
  • 2 eieren
  • snufje vanillepoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Smelt de kokosolie. Doe dit samen met de eieren en de wortelrasp in een blender,tot de wortelrasp fijn gemalen is en goed vermengd is met de kokosolie en de eieren. Doe dit in een beslagkom.
  3. Voeg de kokosbloesemsuiker, het speltmeel, het vanillepoeder, het bakpoeder en de speculaaskruiden toe en meng dit goed.
  4. Hak de walnoten in kleine stukjes en roer deze door het beslag heen.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe hier het beslag in. Garneer met wat extra walnoten.
  6. Bak de wortelcake gaar in 45 minuten.
  7. Laat hem goed afkoelen en haal hem dan uit de bakvorm.
  8. Eet smakelijk!

7 reacties

  1. Beste Petra,
    Ik heb je carrot-walnotencake gemaakt.
    Ik heb zelden zoiets heerlijks geproefd.
    Ik had maar voor 50 gram wortelrasp,dis heb ik het aangevuld met courgette.
    Maar toen alle ingrediΓ«nten in de kom zaten vond ik het beslag veel en veel te vloeibaar. Ik heb er een flinke lepel speltbloem bij gedaan.
    Hij ziet er te stevig uit maar smaakt toch luchtig.
    Kun jij vertellen waarom de cake er nog nat uitziet en niet zo gerezen is?
    Kloppen de hoeveelheden wel. Ik had meteen mijn twijfels over 125 gram kokosolie.
    Ik probeer een foto mee te sturen.
    Vriendelijke groeten, Marja

      1. Hoi!

        125 gram kokosolie is in principe niet teveel; maar je zou een deel van de kokosolie kunnen vervangen door griekse yoghurt, dit doe ik zelf ook regelmatig. Vaak gebruik ik dan 50 gram kokosolie en 75 gram griekse yoghurt. Dit maakt de cake ook wat caloriearmer πŸ˜‰

  2. Heb vandaag de wortelcake gemaakt.
    En heb 125gr kokosolie gebruikt ga volgende keer wat minder gebruiken want er zitten ook al noten in. Maar hij was super lekker.

    1. Je zou een deel van de kokosolie kunnen vervangen door griekse yoghurt! Dat doe ik zelf ook regelmatig (50 gr kokosolie + 75 gram griekse yoghurt) en dat heeft een prima effect πŸ™‚

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.