Wortelcake met walnoten

Ik heb me in Toronto best suf zitten eten aan carrot cake cupcakes. Ik geef de schuld aan het minieme ontbijtbuffet: naast geroosterd brood en bananen waren cupcakes de enige andere optie. Maar hierdoor kreeg ik wel meer waardering voor de carrot cake, en besloot ik thuis hiermee aan de slag te gaan. Back to normal: een gezond tussendoortje preppen voor de komende week, zodat ik geen foute koekjes en snoepjes ga snacken! 

Wat heb je nodig?

  • 125 gram kokosolie
  • 125 gram kokosbloesemsuiker
  • 125 gram speltmeel
  • 150 gram wortelrasp
  • 50 gram walnoten + extra voor de garnering
  • 2 eieren
  • snufje vanillepoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el speculaaskruiden

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Smelt de kokosolie. Doe dit samen met de eieren en de wortelrasp in een blender,tot de wortelrasp fijn gemalen is en goed vermengd is met de kokosolie en de eieren. Doe dit in een beslagkom.
  3. Voeg de kokosbloesemsuiker, het speltmeel, het vanillepoeder, het bakpoeder en de speculaaskruiden toe en meng dit goed.
  4. Hak de walnoten in kleine stukjes en roer deze door het beslag heen.
  5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe hier het beslag in. Garneer met wat extra walnoten.
  6. Bak de wortelcake gaar in 45 minuten.
  7. Laat hem goed afkoelen en haal hem dan uit de bakvorm.
  8. Eet smakelijk!

One comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *