Wortel ontbijtkoek

Als klein meisje was ik dol op ontbijtkoek. Liefst met een dikke laag roomboter en hagelslag (jup!), at ik hier plakken van weg. Ik had het idee dat het nog best gezond was ook, want eh… het was toch ontbijt? Inmiddels ben ik wat jaartjes ouder en weet ik dat de normale variant van ontbijtkoek nou niet bepaald bol staat van de goede voedingsstoffen. Dus werd het tijd om de keuken in te duiken. Ik had nog wat wortels liggen, dus ik besloot die erin te verwerken. Een soort van ‘carrotcake meets ontbijtkoek’ haha!

Wat heb je nodig?

  • 200 gram speltmeel
  • 150 gram wortelrasp
  • 100 gram dadels
  • 75 gram gesmolten roomboter
  • 75 gram magere yoghurt
  • 3 eieren
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram amandelen
  • hand havervlokken
  • 1 el speculaaskruiden
  • 3 tl bakpoeder
  • 1,5 tl gemberpoeder

Hoe maak je dit?

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.
  2. Doe de dadels met de eieren, roomboter en de wortelrasp in een keukenmachine en maal dit tot de dadels goed zijn opgenomen. Doe dit in een beslagkom en roer hier de yoghurt doorheen.
  3. Pak een andere kom en doe hier het speltmeel, de rozijnen, de amandelen, het bakpoeder, de speculaaskruiden en het gemberpoeder bij. Roer dit goed door en voeg dan de kom met natte ingredienten hier aan toe. Meng dit goed, tot je een mooi beslag krijgt.
  4. Doe dit beslag in de cakevorm en strooi hier je hand havervlokken overheen.
  5. Bak de ontbijtkoek gaar in 45 Γ  50 minuten.
  6. Laat hem goed afkoelen, voordat je hem in plakken snijdt. Eet smakelijk!

EΓ©n reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.