Wokschotel met gemarineerde varkenshaas

Na een gezellig avondje gourmetten, was er een flinke berg varkenshaas over. Zonde om weg te gooien natuurlijk, dus ging ik er lekker mee aan de slag. Omdat het nogal veel varkenshaas was (wat is dat toch, met gourmetten en veel te veel eten inslaan?), heb ik voldoende porties van deze lekkere wokschotel gemaakt, om ook nog wat porties in de vriezer te kunnen doen. Ideaal voor avonden waarop ik geen zin of tijd heb om te koken, of voor als ik een nachtdienst heb!

Wat heb je nodig voor 4 porties?

  • 500 gram varkenshaas, in kleine blokjes gesneden
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 2 rode uien
  • 1 rode paprika
  • 1 rode peper
  • 1 prei
  • 250 gram tauge
  • 60 ml sojasaus
  • 50 ml honing
  • 1 tl koriander
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl gember
  • 2 teentjes knoflook

Hoe maak je deze wokschotel?

  1. Doe de varkenshaasblokjes in een schaal. Voeg de sojasaus, honing, uitgeperste teentjes knoflook, koriander, uienpoeder en gemberpoeder toe. Meng dit goed. Laat de marinade minimaal 2 uurtjes intrekken.
  2. Kook de zilvervliesrijst volgens de beschrijving op de verpakking
  3. Snij de uien, paprika, rode peper en prei in blokjes en ringetjes.
  4. Verhit wat olie in een wokpan en voeg de varkenshaasblokjes toe. Bak deze aan alle kanten gaar en bruin. Voeg hierna de groenten toe en wok deze 5 minuten mee.
  5. Serveer met de gekookte zilvervliesrijst.
  6. Eet smakelijk

Voedingswaarden per portie:
446 kCal
Eiwit: 39 gram
Koolhydraten: 60 gram
Vezels: 11 gram
Vetten: 7 gram

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.