Wokmacaroni met kip

Dinsdag is bij ons een standaard pastadag. We hebben dan namelijk looptraining op de baan, en pasta is nu eenmaal een goede maaltijd qua energievoorziening. Omdat dezelfde bolognesesaus ook wat gaat vervelen, besloot ik laatst eens wat inspiratie te verzamelen en hiermee aan de slag te gaan, en zo stond die avond deze wokschotel van macaroni met kip op tafel. Superlekker en voedzaam!

Wat heb je nodig voor 2 porties?

Voor de kip:

  • 200 gram kipfilet
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl paprika
  • 1/2 tl koriander
  • 1/2 tl gember
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie

Voor de wok:

  • 125 gram macaroni
  • 150 gram tauge
  • 1 groene paprika
  • 1/4 courgette
  • 1 witte ui
  • 100 gram wortels

Voor de saus:

  • 25 gram sojasaus
  • 40 gram barbecuesaus
  • 70 gram tomatenpuree

Hoe maak je dit?

  1. Snij de kip in kleine stukjes en marineer deze met alle overige ingredienten voor de kip. Zet dit een uurtje in de koelkast, zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  2. Snij alle groenten in kleine stukjes.
  3. Kook de macaroni gaar.
  4. Meng de ingredienten voor de saus.
  5. Verwarm 1 el olijfolie in een wokpan en bak de kip gaar. Voeg hierna de gekookte macaroni, de groenten en de saus toe. Meng dit goed en wok dit 8 à 10 minuutjes.
  6. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
  7. Eet smakelijk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.