Witte chocolade kokos cupcakes

Zomerse dagen vragen om zomerse snacks! Kokos is een van mijn favoriete zomerse smaken; het doet me terugdenken aan enkele mooie weken op Bali, en daar was het natuurlijk een en al zonneschijn 🙂 Om het nog even wat zoeter te maken, voegde ik er wat witte chocolade aan toe. Soms hoeft het niet 100% healthy te zijn toch?

Wat heb je nodig voor 8 à 10 cupcakes?

  • 45 gram kokosmeel
  • 100 gram cacaoboter
  • 50 gram honing
  • 20 gram amandelmeel
  • 20 gram kokosrasp
  • 4 eieren
  • 40 gram witte chocolade
  • 2tl bakpoeder
  • snuf zout
  • snuf vanillepoeder

Hoe maak je deze cupcakes?

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden, zet cupcakevormpjes klaar en hak de witte chocolade in kleine chunks.
  2. Smelt de cacaoboter, tot het helemaal gesmolten is. Voeg hier de eieren en de honing aan toe, en klop dit tot het een romig geheel is. Voeg dan het kokosmeel, het amandelmeel, de bakpoeder, het zout en het vanillepoeder toe. Meng dit goed en laat dit 10 minuutjes rusten, zodat het een steviger beslag wordt.
  3. Voeg 15 gram kokosrasp en de witte chocolade toe. Roer dit goed door.
  4. Verdeel het beslag over de cupcakevormpjes en verdeel de overige kokosrasp over de bovenkant van de cupcakes.
  5. Bak de cupcakes af in 20 minuutjes!
  6. Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.